Aktywne Wpisy
![Kolorowezworki](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Kolorowezworki_GZk5CpXOX8,q60.jpg)
Kolorowezworki +160
Zdałem sobie sprawę, że przepisowa jazda po Polsce jest nie lada wyzwaniem. Podczas moich ostatnich wyjazdów, których trasa łącznie to ponad 2k km, postanowiłem sobie, że będę jechał w 100% zgodnie z przepisami. W przypadku ograniczenia prędkości - tempomat +7km/h bo o tyle mniej więcej zawyża mój prędkościomierz. Inni kierowcy się zachowują jak jakieś małpy - podjeżdżają pod dupę, machają łapami, migają światłami, wyprzedzają i hamują przed maską, wyprzedzają na trzeciego, wyprzedzają
![stormi](https://wykop.pl/cdn/c0834752/568720e45767590d30436e0f9542a108ef1b8c1764ade0722e67fa2d10e8fef4,q60.jpg)
stormi +6
czy jest tutaj ktos przystojni? czy jestem skazana na rozmowy z brzydalami
Osoby po remoncie kuchni - macie jakieś protipy dla osoby przed? Typu - czarne fronty błyszczące dużo szybciej się brudzą niż matowe, jakieś specjalne szuflady, miejsca wyznaczone na przyprawy itp.
Jakieś nowoczesne zastosowania w kuchni ułatwiające życie? Typowe must have oraz "drugi raz bym nie robił tego"
#kuchnia #remontujzwykopem
źródło: FB_IMG_1703517295366
PobierzTo czego osobiście nigdy bym nie zrobił to czarny "piano black", w ogóle połyskujące meble w kuchni to dramat.
Nie oszczędzaj na płytkach. Kawałek ściany bez płytek już mam umorusany.
Wysuwane koszyki z Ikei to złom (albo taki słaby montaż mieliśmy).
O i jeszcze szafki i szuflady bez uchwytów, takie frezowane od góry mam, też nie polecam- już kilka paznokci połamanych
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz1. Zlew pod oknem ma swoje wady: jak myjesz to może pryskać na okno - okno ciągle #!$%@?, pytanie jak bardzo jesteście pedantyczni i czy Wam to przeszkadza bo jak tak to trzeba się nastawić na częste mycie tego okna. Dodatkowo to okno ciężko umyć bo nie ma jak stanąć na blacie w dodatku kran przeszkadza. Za to jak coś robicie przy zlewie to można poszpiegowac sąsiadkę albo popatrzeć na drzewka. Kto co lubi.
2. Marmur na blaty odpada - wystarczy położyć kubek z gorąca herbatą i zostanie na nim ślad. Szczególnie na tych ciemniejszych
3. Must have - młynek do odpadów.
4. Trzeba dobrze ogarnąć trójkąt roboczy ale to już musi być pod tego co częściej gotuje.
5. Więcej szuflad mniej
- blat z konglomeratu. Jest drogi, ale nie odpryskuje jak naturalny kamień (granit lubi pękać, dodatkowo ma bardziej chropowatą strukturę i potencjalnie może siąknąć kolory i się trwałe plamić (wino, burak, kurkuma…),
- mając blat z konglomeratu zdecydowałem się na zlew podwieszany. Zero zakamarków, więc utrzymanie w czystości to rewelka.
- to samo z płytą grzewczą, dzięki blatowi mogłem wybrać model wpuszczany, a nie nakładany (ryzyko jeśli płyta pęknie, to nowa musi mieć identyczny wymiar, ja wziąłem do tego niestandardową AEG 70cm, ale nie planuję jej „pękać” ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
- szerokie szuflady!! Problem ze standardową 60cm jest taki, że ciężko do niej zmieścić obok siebie np. garnki. Musisz układać albo po ukosie, albo marnować miejsce. Zrobiliśmy szuflady 70-80cm
Fronty lakierowane matowe sprawdzają mi się super pod każdym względem.
Po pierwsze taniej (płyta jest tańsza niż mdf i nie trzeba lakierować). Po drugie odporniej na uszkodzenia.