Wpis z mikrobloga

Już próbowałem chyba wszystkiego po za zapytaniem was... Zmieniłem DNSy domeny. Wszystkie moje komputery w biurze widzą stary adres DNS domeny. Komputer klienta widzi oczywiście nowy adres/nową stronę. Robiłem na #linux Mincie flush dns i w statystykach widzę, że wyczyściło. A mimo wszystko mam stare DNSy domeny. Komputery/telefony widzą stare dnsy bez względu na źródło internetu.
To przez router czy jak i dlaczego tak się dzieje?
Na stronkach whois i podobnych DNSy są już nowe.
#webdev #webdesign #kiciochpyta #domeny
  • 8
  • Odpowiedz
@altabix: od tego należało zacząć w zasadzie. W sensie dzisiaj działa propagacją i dlaczego nie do końca masz wpływ czy nowe rekordy są już wszędzie czy jednak nie
  • Odpowiedz
Zmieniłem DNSy domeny

@Kollo: kiedy?

Czas propagacji DNS, to 24h, czasami nawet do 48h może zejść odświeżenie adresów IP po zmianie. Nic z tym nie zrobisz, pozostaje czekać.
Chyba, że upłynęło więcej czasu. To opisz kiedy, jak... i gdzie zmieniałeś DNSy ;)
  • Odpowiedz
@Kollo: Jak inni napisali, jedni mają zmiany w kilka minut, inni kilka godzin, a jeszcze inni czekają dzień/dwa. Wszystko zależy od propagacji u dostawcy, czyli najbliższego Tobie serwera DNS, który i tak korzysta z innego, a tamten pewnie z jeszcze innego. Wszystkie DNSy po drodze muszę się zaktualizować, a administratorzy sobie sami określają, co ile odświeżają rekordy.

Jak Ty potrzebujesz wbić się na nowy serwer to sobie go na 24h wpisz
  • Odpowiedz
Już próbowałem chyba wszystkiego po za zapytaniem was... Zmieniłem DNSy domeny. Wszystkie moje komputery w biurze widzą stary adres DNS domeny. Komputer klienta widzi oczywiście nowy adres/nową stronę. Robiłem na #linux Mincie flush dns i w statystykach widzę, że wyczyściło. A mimo wszystko mam stare DNSy domeny. Komputery/telefony widzą stare dnsy bez względu na źródło internetu.

@Kollo Zmieniłeś DNSy domeny, czy zmieniłeś rekordy w DNS-ie? Bo z tego co piszesz, to nie
  • Odpowiedz