Wpis z mikrobloga

ile kosztowałoby napisanie aplikacji na #android bo mam w głowie fajny pomysł a niestety cannot into programowanie. raczej prosta aplikacja wymagająca dostępu do internetu. wiem, że więcej szczegółów potrzeba, ale chodzi mi o cegiełki. za $500-600 jakiś Hindus da radę?

pomysł bardzo viralowy, więc jakby chwyciło to hoho.

#biznes #aplikacja #programowanie
  • 12
  • Odpowiedz
@micky1: kiedys slyszalem taki cennik na polsce na start rozmowy 25000pln za mobile app u nieznanego sredniego deva ale nie dziwke studencka IT

natosmiat tobie widze jak prawie kazdemu polakowi wychodzi sloma z butow, jakby sie czul jak bym Ci do biura wszedl i powiedzial - robi pan to i to i to jest "raczej proste" wiec zaplace panu za to 100zl, skad mozesz wiedziec jesli sie na tym nie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bazingaxl: czulem ze bedzie taki komentarz. ciagle dodajesz podobne. kazdy chce trzymac ceny w swojej branzy jak najwyzsze i to jest zrozumiale. ale nie dorabiaj sobie jakiejs teorii ze programisci to nadludzie bo tak naprawde to zwykli wyrobnicy.

ps. za zwykle pytanie obijasz komus morde? smiechlem
  • Odpowiedz
@micky1: mam misje edukacyjna mlodych ludzi jak zyc by potem a wlasciwie wczesniej niz pozniej zaczeli inaczej myslec bo widze rodzice Was nie ucza :(

moze i masz racje ze wyrobnicy ale bardziej ze swojej winy i obiecuje Ci ze jak dochodza do 30tki to nie sa juz tacy tani chyba ze naprawde sa glupi, dochodzi jeszcze to ze za granica taki programista ma 35-60k funtow i to faktycznie na
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bazingaxl: oczywiscie sie z Toba zgadzam, madrze piszesz. tylko ze zachodzi konflikt interesow miedzy mna a programista. ja chce zeby apka byla zrobiona jak najtaniej a programista wiadomo ze chce jak najwiecej.

jezeli znajde kogos kto zrobi za te 3k PLN i on sie zgadza to w czym problem. a ze zaniza stawki na rynku it to nie moja sprawa bo nie jestem programista :)

apka bazuje na juz istniejacej
  • Odpowiedz
@micky1: no ale mozesz zrobic apke na zachod skierowana programista z dowolnego miejsca na swiecie :)

za 3k to hmm no albo jakis napalony student ktory jeszcze nie pacuje za wiecej albo ja nie wiem moze faktycznie jakis litwin bialorusin bo za 3k to ja niedawno widzialem nawet tu na wykopie kosztuje przystosowanie wordpresa do www firmowej z kilkoma podstronami, sam niedawno widzialem software house gdzie sam programista bral 150zl/h
  • Odpowiedz