Wpis z mikrobloga

Można ufać sprzedawcy na #olx który ma konto od prawie 10 lat i rewelacyjne opinie? Gościu wystawił sprawny telefon jako uszkodzony (jest po naprawie) w całkiem okazyjnej cenie. Dodam jeszcze że ogłoszenie ma całkiem bogaty opis i własne (nie z neta) zdjęcia. Pierwszy raz zamawiam elektronikę przez olx dlatego mam pewne obawy.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Egribikaver: Szczerze jak by się okazało że to scam to by mnie to za bardzo nie zabolało bo to drobne pieniądze a miałbym nauczkę na dłuższy czas. Noo ale tak z drugiej strony nie chcę żeby jakiś scammer dostał ode mnie jakiekolwiek pieniądze.
  • Odpowiedz
@AndrzejZamozny: ja bym nie kupował od takiego, telefony to jednak towar podwyższonego ryzyka, kto wie czy na tym nie jest najwięcej oszustw. Jak Ci zależy to spróbuj zagadać, dopytać o coś, może po rozmowie go bardziej wyczujesz.
Miej też na uwadze, że jak koleś wyśle Ci samą obudowę, to OLX Cię spuści w kiblu, bo raz, że przedmiot zgodny z opisem (wygląda jak telefon), a dwa to przecie sam czytałeś,
  • Odpowiedz
@DaaN995 świetny plan. Możesz oszczędzić kilka stówek. Albo możesz nawet dostać hotel na 2 lata gratis.
Co ludzie mają w glowach żeby polecać rozwiązania które są oczywistym przestępstwem i to bardzo łatwym do udowodnienia?
  • Odpowiedz