Wpis z mikrobloga

Kochani, jakieś sensowne IDE/lub nawet nie strikte IDE - dla #php jesteście w stanie polecić? Zależy mi na szybkości, wsparciu dla xdebug, podpowiadaniu składni, funkcji, klas, zmiennych na podstawie wcześniej przeskanowanego katalogu z bibliotekami, mile widziane pluginy czysto pod zend framework 2 wsparcie html, css, javascript, dobre kolorowanie, automatyczne dopasowanie "wielkości" wcięcia tabulatora, walidacja składni w locie.

Wcześniej używałem sublime text 2, ale po przejściu na linuxa strasznie zaczęło mulić, system to #archlinux, środowisko #kde

Zdaje sobie sprawę, że wymagania duże, no, ale może ktoś, coś. :)

Netbeans, eclipse, phpstorm nie wchodzą w grę

Projekt waży około 300mb więc to może przez to wszystkie wyżej wymienione mają problem z płynnym działaniem.

#arch #kde4 #linux #programowanie
  • 10
@Micki: kiedyś bym powiedział netbeans, ale odkąd zainstalowałem phpstorm to tylko i wyłacznie te IDE. Milion razy szybsze i zajebistsze. Żadnych zwiech, wyszukiwanie po całym projekcie trwa kilka sekund gdzie w netbeansie to trwało czasem kilka minut itp.

Żeby nie było, pracuje na sporym projekcie w dodatku na Drupalu. Jeżeli phpstorm Ci muli, to wątpię żebyś znalazł coś szybszego, sam testowałem kilka IDE. Kombajn jak kombajn.. zwykłe porządne IDE imo.