Wpis z mikrobloga

Przestałem chodzić na zajęcia na ostatnim semestrze i nie wiem co mam teraz zrobić?
Mam skończone 3 lata studiów.
W CV będzie to słabo wyglądało że nie dałem rady skończyć, nie mówiąc już o wymaganiach formalnych wyższego wykształcenia w korpo itd.

Na tej uczelni raczej nie dam rady dokończyć studiów, myślę że łatwiej by było na prywatnej.
Ogólnie to mam dużo problemów.
Mam chorobę przewlekłą wątroby i podejrzenie innej, ciągle mam jakieś badania i konsulatacje w przychodniach (czasami w innym mieście)
Mam też pracę na prawie pełen etat
Biorę SSRI przez które nie mam motywacji do niczego.
A i palę trawę prawie codziennie.

Tylko kto decyduje czy mogę przepisać się na prywatną? Obie uczelnie muszą się zgodzić?
Będę musiał zaczynać na prywatnej uczelni studia od zera jeśli mnie skręślą z listy studentów na obecnej?

#studbaza #studia #pomocy
  • 2
  • Odpowiedz
  • 1
@przegrywam_przez_miasto zadzwoń do jakiejś prywatnej uczelni która cie interesuje i zapytaj jak wyglądałaby sytuacja. Nie ma ogólnej procedury, wszystko zależy indywidualnie od uczelni. Najczęściej dziekan danego wydziału, lub prodziekan pełniący obowiązki dziekana w danej sprawie indywidualnie decyduje, w oparciu o ustalony regulamin studiów w danym miejscu, a najczęściej w regulaminach studiów są dość otwarte zapisy, mówiące o tym, że dziekan ustala warunki przepisania się itd.
  • Odpowiedz