Wpis z mikrobloga

Jadę na hiby r6 Iii i focal bathys. To normalne, że bass pierdzi i ogólnie są sumy trzaski jak dam wzmocnienie na najwyższe? Bo na medium już się tak nie dzieje. I kolejne pytanie gdy mam słuchawki połączone przez bt to te wzmocnienie działa czy nie?

Tsguje #audiovoodoo bo tutaj najwięcej osób jest. #muzyka #audio
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To normalne, że bass pierdzi

@jan-chrzciciel: nie. Zwłaszcza w sprzęcie za ponad 5 kloca, chyba że naprawdę intencjonalnie przeginasz z głośnością. Sprawdź czy na innych źródłach problem występuje.
  • Odpowiedz
  • 0
@Charz sprawdzałem na dwóch różnych kablach, wejściach i słuchawkach. I było to samo. Dopiero jak ustawiłem wzmkcenie głośności w dapie na średnie to przeszlo. Jeszcze przetestuję na akg 702, bo one potrzebują trochę mocy a dawno na nich nie słuchałem muzyki
  • Odpowiedz
sprawdzałem na dwóch różnych kablach, wejściach i słuchawkach. I było to samo

@jan-chrzciciel: Jeśli problem występuje na w miarę normalnych poziomach głośności na różnych słuchawkach, to odsyłaj odtwarzacz jeśli możesz.
  • Odpowiedz
@Charz: Dobra chyba nie ma co panikować. Przetestowałem z AKG 702 na najwyższym wzmocnieniu i na max głośności i dźwięk czyściutki. Chyba do focala i steelseries za dużo wzmocnienie jest i tyle.
  • Odpowiedz
@jan-chrzciciel: Podłączasz po jacku zamiast po USB? Jeśli tak, to pewnie odtwarzacz podaje za duże napięcie i przesterowujesz wzmacniacz w słuchawkach.

I kolejne pytanie gdy mam słuchawki połączone przez bt to te wzmocnienie działa czy nie?

Przez Bluetooth leci sygnał cyfrowy, odtwarzacz nie ma czego tu wzmacniać.
  • Odpowiedz
@jan-chrzciciel: Podłączaj je po USB jeśli masz taką możliwość, możliwość podłączenia po jacku jest bardziej dla wygody i dla audiofili, którzy by się oburzali że nie mogą ich podłączyć do ulubionego z dziesiątek wzmacniaczy, które posiadają.
  • Odpowiedz