Wpis z mikrobloga

@niedorzecznybubr:

1) Bo wszyscy mają to ja też mam i chcę mieć - nie ważne czy się nadaje do tego biznesu, czy mam warunki socjoekonomiczne

2) Nic nie cementuje relacji tak jak dziecko (no ewentualnie kredyt) - ludzie boją się być sami, już teraz jak i na starość

3) Żadne argumenty antynatalistyczne (z filantropii, z mizantropi itd.) nigdy nie trafią do ogółu, bo większość ludzi lubi / toleruje życie / jest
@naksu każda zdrowa jednostka ma potrzebę rozmnażania, jeżeli ktoś w wieku rozrodczym nie chce posiadać potomstwa to jest to coś nienaturalnego (może to jakaś choroba/zaburzenie które nie jest jeszcze odkryte?)

Dziecko jest ci potrzebne aby mieć satysfakcję z życia, bez dziecka wszystko co posiadasz przepadnie, każdy twój ruch i osiągnięcie wydaje się bezcelowe
Kojarzysz te stare baby albo dziadów które zagadują kasjerki w sklepie albo nawet przypadkowych ludzi na ulicy, żeby mieć chociaż najmniejszą namiastkę kontaktu z drugim człowiekiem? Jak nie założysz rodziny, to będziesz ty w wieku 60 lat.
@Theo_Y: Gospodarka Indii jest obecnie piątą pod względem wielkości na świecie. Jej nominalny PKB to 3,7 bln dol. Pod tym względem Indie prześcignęły już Wielką Brytanię i Francję

także ten.

Historycznie jeśli spojrzymy kraje jak Francja czy Niemcy stały się potęgami dzięki ludności :)
@Theo_Y: Po drugie dobrobyt a silna gospodarka to dwie różne rzeczy. PAtrz np na Rosję która zaopatruje cały świat w metale, gaz. i ropę. Niemniej jednak Polska ze słabą gospodarką i z obecnym wskaźnikiem demografii leci w dół... Nie mamy technologii i tak naprawdę przemysłu. Bycie siłą mięśni dla Francji, Niemiec czy innych to niestety nic wielkiego. Nasze PKB to głównie konsumpcja.... Więc bez dzietności niestety lecimy w dół. Polecam wykłady
@Kupa12345: @Theo_Y:

Dopowiem że czy chcemy czy nie imigrantów u nas będzie co raz więcej...
I fajnie by było na kolejne 100 lat (najlepiej na zawsze) odłożyć te nasze dyrdymały na temat honoru, boga a zająć się OJCZYZNĄ.... Przestać zajmować się lgbt, czy jakimiś z dupy problemami typu walka o prawa kobiet przez kobiety (co jest absurdem) Pomagać np takiej Ukrainie ale #!$%@? z głową i z interesem.... JESTEŚMY SKAZANI