Aktywne Wpisy
lakukaracza_ +66
#powodz Serce pęka
Krolowa_Nauk +251
Masakra, staram się śledzić wszystkie wpisy odnośnie obecnej sytuacji powodziowej, ale przekopywanie się przez te durne heheszki to jakiś koszmar. Co drugi wpis to jakieś szurstwo albo nabijanie się z tragedii "bo mnie to nie dotyczy i nie mój problem". Ludzie potopili swoje i tak już niewielkie zasoby empatii czy o co chodzi? Przykre bardzo...
Wszystkim, których dotknęła ta tragedia bardzo współczuję i mam nadzieję, że jak najszybciej uda się opanować sytuację
Wszystkim, których dotknęła ta tragedia bardzo współczuję i mam nadzieję, że jak najszybciej uda się opanować sytuację
Strzelec wyborowy należący do jednostki specjalnej „Alfa” Służby Bezpieczeństwa Ukrainy pobił światowy rekord najdłuższego celnego strzału do siły żywej, likwidując rosyjskiego okupanta oddalonego o 3800 metrów. Do tego wyczynu miał wykorzystać ukraiński wielkokalibrowy karabin wyborowy Wołodar Obriju (z ukr. „Władca Horyzontu”) zasilany nietypową amunicją 12,7 x 114 mm. Służby prasowe SBU potwierdziły tę informację redakcji amerykańskiego „Newsweeka”.
#wojna #ukraina #rosja #ciekawostki #bron
Tylko jeszcze wypadaloby napisac za ktorym strzalem i ile razy musial przestawiac przyrzady. (i czy serio tamten drugi byl tak tepy ze nie zauwazyl co sie swieci i nie spierdzielil z linii strzalu za wczasu)
@gorzki99: Ciekawe jak miał zauważyć snajpera, prawie 4 km od siebie?
@robert5502: Pozwol ze wytlumacze.
Tak sie sklada ze kiedys troche sie interesowalem tematem. jesli nic nie pomylalem to poprzedni rekord nalezal do kolesia gdzies tam na bliskim wschodzie (irak, iran czy inny afganistan). Trafil dopiero za 3 czy 4 razem. Wyobraz sobie ze te pociski ktore nie trafily w cel padaly dosc blisko tego celu. koles musial brac poprawki nie
To co ja wspomnialem to byla rekonstrukcja. Juz dawno po fakcie wiec sam zainteresowany nie mial powodow zeby koloryzowac czy sciemniac na potrzeby "pokrzepienia serc". Wiec spokojnie mogl sie przyznac ze nie trafil za pierwszym.
Poprawka na wiatr to najmniejsze co musial wziac pod uwage (najlatwiej to wprowadzic).