Wpis z mikrobloga

  • 1
@Bolerro: tak robiłem dzisiaj fryty firmy McCain. I odgrzewałem pizzerkę z Biedry. Super :)

Na kolację bedzie zapiekanka z bagietki pieczarek i mozzarelli

Kupilem sobie olej w sprayu i popsikałem trochę.
  • Odpowiedz
  • 1
@Bolerro: Frytki są bardzo zbliżone do tych z frytkownicy (głęboki olej). Z piekarnika nigdy mi takie nie wyszły dobre jak tutaj.

Najważniejsze to zeby nie ładować ich dużo, ja wlozyłem mało że tylko tworzyły jedną warstwę na dnie.
  • Odpowiedz
@Logan00 kupiłem kiedyś (innej firmy ale to bez znaczenia) i przez pierwszy tydzień było codziennie odpalane. Później przez pół roku nic bo się przejadło a teraz już na luzie raz na dwa tygodnie, bardzo wygodne urządzenie. Poza tym, że żre mniej prądu od piekarnika to łatwiejsze do czyszczenia i szybciej grzeje (piekarnik ma większą bezwładność cieplną).
  • Odpowiedz
  • 5
U mnie sie sprawdza i zarabia na siebie...
Szybko piecze warzywa i kurczaki.

Proponuje nazywac je po polsku powietrzosmaż albo smażowiatr i wtedy bedzie to boomerskoe słowo roku
  • Odpowiedz