Aktywne Wpisy
zonobijca +643
- w 1989 obaliliśmy w Polsce komunizm
- w 2024 za krytykę komunizmu traci się pracę w rządowych mediach
Panie i Panowie, nic się nie dzieje, Unia wcale nas nie trzyma za mordę, to tylko urojenia prawaków, uśmiechajmy się dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#paryz2024 #bekazlewactwa #sejm #tusk
- w 2024 za krytykę komunizmu traci się pracę w rządowych mediach
Panie i Panowie, nic się nie dzieje, Unia wcale nas nie trzyma za mordę, to tylko urojenia prawaków, uśmiechajmy się dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#paryz2024 #bekazlewactwa #sejm #tusk
Eptu +736
Warto dopłacić 50-60 zł za pokrytą PEI a oryginalną nieużywaną sprzedać?
Duża jest różnica na korzyść PEI, czy nie ma istotnych różnic?
Do wielu zasstosowań PEI teksturowane jest super, ale czasem trzeba pei gładkie bo ma być gładkie. A czasem i to jest za mało, i idzie całkiem gładki stół plus smarowanie hegronem rozcieńczonym. itd.
@pangolin: no to się świetnie czepia do textured pei, grzanego do 50-60'C, i samo odpada po ostygnięciu blaszki (dlatego fajnie mieć 2 blaszki na zmiane - jedną ściągasz do ostudzenia wydruku, a w tym czasie już drugą kładziesz i drukujesz bez zatrzymywania się ;)
Co dają te różne stoliki, warto coś dokupować innego jak fabryka? Do PLA/PET/PA-CF.
@DMMotoAdventures: PEI texture złote (są też czarne) - super do petg i pla. Trzyma się świetnie na gorąco (50-60'C) a samo odpada po wystygnięciu.
(PA-CF nie wypowiem się, bo nie mam tu dużego doświadczenia, czy na enderku bez komory to w ogóle ma sens)
PEI "teksturowane" te złote możesz dostać z różnymi gradacjami tekstury - od prawie
Tam fabrycznie jest jakiś przyklejany magnetycznie stolik. Ale nie wiem co to dokladnie. Myśle czy jest sens dokupować ten PEI ekstra.
W ender3 drukowałem na szklanym stoliku. Efekt był ten sam, że po ostygnięciu wydruk praktycznie sam odpadał.
1) nie musisz czekać aż wystygnie, po prostu ściągasz blaszkę (a na jej miejsce kładziesz drugą, i możesz od razu puścić nastepny wydruk), blaszka szybko stygnie (dosłownie sekundy-minutę, bo jest cienka, zwłaszcza jak położysz na coś dobrze odbierającego ciepło - jak np kamienny parapet ;) )
2) wiele obiektów (które są "same w sobie" sztywne, masywne, itp, a nie jakieś cieniutkie