Aktywne Wpisy

editores +57
Podatek katastralny ZAWSZE prędzej czy później dotyczy wszystkich. Tak zrobili na Litwie.
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci
Zwolennicy tego podatku to niebezpieczni durnie. Kataster oznacza katastrofę dla ludzi biedniejszych, chorych, emerytów.
To wprost prowadzi do wyrzucenia ludzi na ulice i bezdomności. Tak to działa w USA.
#kataster #pozyteczniidioci #nieruchomosci

heksengerg +2
Jak zamknąć buzię ośmiolatkowi?
Po prostu powiedzcie mi, że istnieje jakiś sposób. On nie zamyka się WCALE. Wstaje – śpiewa. Je – komentuje. Idzie do toalety – gada do siebie. I to regularnie!
Śpiewa. Krzyczy. Nagle coś wykrzykuje – podczas odrabiania lekcji, albo po prostu siedząc sobie cicho na podłodze, w absolutnej ciszy. Bez żadnego powodu. Już chyba ze sto razy tak mnie przestraszył, że serce mi zamarło.
Rozmowy?
Po prostu powiedzcie mi, że istnieje jakiś sposób. On nie zamyka się WCALE. Wstaje – śpiewa. Je – komentuje. Idzie do toalety – gada do siebie. I to regularnie!
Śpiewa. Krzyczy. Nagle coś wykrzykuje – podczas odrabiania lekcji, albo po prostu siedząc sobie cicho na podłodze, w absolutnej ciszy. Bez żadnego powodu. Już chyba ze sto razy tak mnie przestraszył, że serce mi zamarło.
Rozmowy?

- instalacja kilkoma kliknięciami, od zainstalowania do odpalenia testowej aplikacji w Win 3.11 potrzeba mniej niż minuty
- automatyczna instalacja Win3.11 i Win95 z wszystkimi sterownikami, wystarczy wkleić zawartość swoich dyskietek/płyty, reszta plików redistributable jest pobierana z sieci
- integracja emulatora Win3.11/Win95 z IDE, integracja myszy i sieci
- build target Win3.11/Win95/lokalny komputer zmieniany jednym kliknięciem (i odpala się lokalnie lub w okienku dosboxa)
- wxWidgets 2.8.12 (2011) dostosowany do Win 3.11, wxWidgets 3.0.5 (2020) dostosowany do Win 95 (nawet da się użyć unicode)
- pod Win 3.11 kompilujemy darmowym kompilatorem BCC5.5 z 1999, pod Win95 "współczesnym" TDM-GCC 4.7.1 z 2012, albo MinGW64 jeśli chcemy targetować współczesne systemy.
- automatyczna instalacja kompilatorów, automatyczne kompilowanie frameworku
- jako bonus kompilatory pod DOS (GCC-DJGPP i OpenWatcom) i integracja z DOSBOXem
Wymyślił sobie człowiek takie coś na 30-lecie Windowsa 3.11 (pomysł taki z kategorii nigdy więcej)
Ale teraz jeśli ktoś ma dziwne hobby grzebania w starych systemach to nie będzie tracić 20 godzin na szukanie zabytkowych kompilatorów, tylko pobawi się 15 minut, zrobi co chciał i będzie się mógł zająć życiem :P
PS wiem że CodeBlocks to nieżyciowe IDE, ale w tym zadaniu akurat się sprawdza. Lepsze to niż Delphi 1.0 czy C++ Builder 1.0 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.youtube.com/watch?v=d6L272OApVg