Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy kojarzycie Joe Rogana, amerykańskiego podcastera, którego historia, zachowując proporcje, przypomina tą z KS. Były zawodnik MMA, rozpoczynał swoją internetową historię gadając o sporcie, po czym się rozkręcił na inne tematy. Dzięki swej rosnącej popularności przy okazji popularyzował rodzimy sport. Podobną misję mógl spełniać myślę KS. Stano robiłby swoje hejt parki i dzienniarskie zera, a pozostały tercet korzystałby zyskując dodatkowe kliknięcia, gadając tylko o sporcie. Win Win. Więc co stanęło na przeszkodzie?

Tym z wam, którzy wskażą na rzekomą patologizację kontentu Stana, polecam obadać historię właśnie Rogana. Jeśli wdg was, gadka o czymkolwiek innym niż noga czy sport, to od razu "pudelek", czy "patokontent", no to współczuję ograniczonej perspektywy. Poza tym, czy ktokolwiek z pozostałego tercetu KS, wskazał właśnie na to jako na główny problem? Czy to sobie dopowiedzieliście? Zakładam, że w swojej zaprogramowanej nienawiści do wiadomego ugrupowania, wystarczyła wam łatka ich zwolennika, by sobie resztę dopowiedzieć.

Wychodzi na to, że ów tercet kierował się równie małostkowymi przesłankami, co część z was. Mogli mieć hajs i popularyzować kochane przez siebie sporty. Ale zawiść wobec kogoś, kto miał inwencję by zrobić coś innego przezwyciężyła. Przede wszystkim myślę, chodziło o kompleksy. Ojciec Smokowskiego to podobno ambasador, a tym się nie zostawało z przypadku w komunie. Pol to wieloletni dziennikarz Gazety Wyborczej, a potem Onetu. Borek z kolei, to gość z małego miasta który chciał się pewnie "wkupić" w to salonowe towarzystwo i po prostu przystawał z klimatem, który tam panował.

Całemu tercetowi nie pasował pojazd po salonie, #!$%@?ł ich. Budził głęboko zakorzenione kompleksy. Pewnie część z was nie kuma o co chodzi, kim byli "oszołomy" wyzywane przez Wyborczą w latach 90., przeciwko czemy protestowali, kto stanowi do dziś zdecydowną większość polskiej dyplomacji i dlaczego. Nie chce mi się tego wszystkiego rozbijać na czynniki pierwsze. Te rzeczy faktycznie często wychodziły "po pijaku" w latach 90. czy 00. Ale że dzisiaj, goście po 40/50, dorobieni, nadal mają tą mentalność, i sobie "na złość babci odmrożą uszy" to jest trochę szok xD

#kanalsportowy
  • 5
@peszmerd: Nie wiem skąd się biorą tacy głupcy jak goście Stanowskiego jak Kapela i Najman. Ok, było trochę lepszych materiałów(chociaż tutaj nie wymieniłbym Bartosiaka), a i tak to 10%, zaś porównywanie do gości Joe Rogana to xD. Zresztą do Dragana środowisko naukowe ma trochę pretensji, robi z siebie celebrytę i promuje niepewne branże (jakieś pseudo nft czy coś takiego mi się przewinęło na fb, a sorry XTB i inwestowanie według XTB).
reszta co piszesz to belkot

@peszmerd: No jeśli uważasz, że goście Stanowskiego są na poziomie gości Joe Rogana to rzeczywiście nie mamy o czym dyskutować. Tym bardziej, że faktów nie sprawdziłeś m.in. o Draganie.