Na czym polega szczęście? Jakie elementy życia mają w nie największy wkład? Czy jesteśmy w stanie się go nauczyć?
Odwołując się do kilku filmowych przykładów zaczerpniętych z mojej książki Ogród na szczycie wulkanu, w najnowszym materiale wideo opowiadam o tym, w jaki sposób szczęście wiąże się z przytomnością, gospodarowaniem czasem i sensem życia. Gdybyście mieli ochotę mnie posłuchać, link znajdzie poniżej.
--- Nazywam się Jakub Walicki, jestem doktorem filozofii, pisarzem, copywriterem i miłośnikiem kina. Prowadzę bloga Przemyślane Kadry, gdzie omawiam filozoficzne zagadnienia na filmowych przykładach.
Odwołując się do kilku filmowych przykładów zaczerpniętych z mojej książki Ogród na szczycie wulkanu, w najnowszym materiale wideo opowiadam o tym, w jaki sposób szczęście wiąże się z przytomnością, gospodarowaniem czasem i sensem życia. Gdybyście mieli ochotę mnie posłuchać, link znajdzie poniżej.
Odnośnik do rozmowy: Kilka filmów o szczęściu
---
Nazywam się Jakub Walicki, jestem doktorem filozofii, pisarzem, copywriterem i miłośnikiem kina. Prowadzę bloga Przemyślane Kadry, gdzie omawiam filozoficzne zagadnienia na filmowych przykładach.
#filozofia #kino #film #filmy #ksiazki #przemyslenia #przemyslanekadry #podcast