Aktywne Wpisy
NightRock +205
8 lat po premierze Toyoty C-HR chciałem ją mieć. Cholernie podobało mi się to auto.
Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nową generację. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to wyprodukują. Przesiadka z 13-letniego gruza będzie kosmiczna. Zresztą sama jazda próbna to była dla mnie frajdą roku. A, że nie mam za dużo znajomych, to pochwalę się Wam.
#samochody
Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nową generację. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to wyprodukują. Przesiadka z 13-letniego gruza będzie kosmiczna. Zresztą sama jazda próbna to była dla mnie frajdą roku. A, że nie mam za dużo znajomych, to pochwalę się Wam.
#samochody
Kalwi +446
mam dom wybudowany w latach 1970 robię remonty w domu na dole, do góry mam poddasze mieszkalne od 20 lat. Na dole w jednym pokoju kładę gładź i na suficie od bardzo dawna było pęknięcie, taka rysa zwykła , ale chciałem poprawić i skułem w tym miejscu beton i moim oczom ukazał się tak zwany tregiel, ale z tego co widzę to jest on łączony metalami włożonymi w środek tregli a jak naprawdę to nie wiem bo odkute tylko leciutko. Jeszcze jak żył dawno dziadek to zapewniał że sufit to solidna konstrukcja , tregiel ten jak odkułem to jest mniej wiecej szeroki na 15 cm, łączony z drugim treglem od ściany 50 cm.
Wasze zdanie na ten temat ?, bezpieczne to ?, tyle lat i wszystko dobrze
#remontujzwykopem
#dom
@matkuma: ze zdjęcia nic takiego nie widać, ogólnie niewiele widać ;-)
Czy jest tam rdza? Bo będzie rozsadzać strop, szpachlę/gładź. Jeśli nie to spoko. Skułbym na rysie i wkleił siatkę elewacyjną min. 30cm szerokości na jakimś polimerowym tynku i dopiero fizelina i gładź. Starsze domy pękają ma skutek wibracji (auta, roboty drogowe), osiadania, zalania/utleniania zbrojenia (rdza) i/lub wad konstrukcyjnych.
"Tregiel"? U mnie się mówi tregra-z jakiego regionu PL jesteś? Bo masz
@matkuma: nie ułatwiasz
Na zdjęciu nie widać ognisk rdzy - takich purchli. Lekki nalot nie jest szkodliwy a niektórzy twierdzą, że nawet pomocny bo