Aktywne Wpisy
karetpoker +5
#ukraina #rosja #wojna
Wam jest do śmiechu, że Ukraińcy wjechali w Rosję, ale mnie nie do końca. Doktryna jądrowa Rosji stanowi, że w przypadku zagrożonej integralności terytorialnej Federacyji Rosyjskiej, ta może użyć broni atomowej. A Ukraina właśnie to robi. Po #!$%@? tak igrać? Co ten rajd daje? Na moje to przekraczanie pewnych czerwonych linii.
Wam jest do śmiechu, że Ukraińcy wjechali w Rosję, ale mnie nie do końca. Doktryna jądrowa Rosji stanowi, że w przypadku zagrożonej integralności terytorialnej Federacyji Rosyjskiej, ta może użyć broni atomowej. A Ukraina właśnie to robi. Po #!$%@? tak igrać? Co ten rajd daje? Na moje to przekraczanie pewnych czerwonych linii.
plackojad +1269
Tylko że to żymianie, chytre to i rządne krwii. #wojna #izrael #palestyna
Teraz to już tylko dobijanie problemu, Izrael musi zakończyć to dokładnie i bez sentymentów ¯\(ツ)/¯
A tak się składa, że jest ono zajęte przez muzułmanów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@buchowo: Tutaj wchodzą też bardzo silne motywy religijne. Oczywiście żydzi chcieliby mieć kolejną świątynię, ale nie wszyscy bo to dość skomplikowane. Odbudowa trzeciej świątyni miała być początkiem apokalipsy i część żydów, muzułmanów i chrześcijan nawet niespecjalnie się tym zajmujących będzie próbowało do tego nie dopuścić. Z drugiej strony część ortodoksyjnych żydów i sporo protestantów w USA będzie aktywnie do tego
https://swiatzwierzat.pl/jej-pojawienie-sie-ma-zwiastowac-koniec-swiata-przejdzie-szereg-badan-by-sprawdzic-czy-jest-bez-skazy-jk-ksa-050923/amp
@Rasteris: dlatego napisałem, że część nie. Właściwie tylko ortodoksi to popierają jednoznacznie. Wbrew pozorom dużo większe jest na to parcie wśród protestantów i sekt paraprotestanckich w USA.
Geniusz polityczny z Ciebie, miras.
Atomowa pustynia wyszłaby taniej, szybciej i skuteczniej.