Wpis z mikrobloga

Ten neet to mnie tak psychicznie zniszczył, że już odwrotu nie ma i trzeba czekać na śmierć rodziców i modlić się, aby sił oraz odwagi starczyło na zakończenie swojego żywota. Jeszcze na początku czytałem niemal sto książek rocznie, oglądałem filmy, przed snem słuchałem audiobooków. Od kilku miesięcy nie miałem książki w ręce ani nie widziałem żadnego filmu. Łeb całkowicie mam sprany neetem i internetowym gó[ ]wnem. Nie jestem lepszy od tych produktów cywilizacji.

Jedyna moja aktywność to prace okołodomowe: ugotowanie obiadu dla ojca emeryta i mamy, która wraca z pracy, upieczenie jakiegoś ciasta, wiosną ogródek, latem szykowanie kilku przetworów, zimą odgarnianie śniegu, jesienią szykowanie opału na przyszłą zimę etc.

Sam sobie zawaliłem to życie.

#neet
#tragicznezyciewiejskiegonieudacznika
  • 15
  • Odpowiedz
@Hieronim_Josif_Bruegel: Masz jakąś aktywność zatem, czyli nie jest aż tak tragicznie. Ja niby nie neetuje, ale to w sumie podchodzi pod neet, bo jeżdżę w pyszne i czasami np jeżdżę 10 godzin w tygodniu, więc mam masę wolnego czasu i też w zasadzie nie ma co z nim robić i próbuje podobnych aktywności co ty np gotowanie, pieczenie, czy sprzątanie. Dziś jest np już piaty dzień wolny pod rząd i
  • Odpowiedz
A swoją drogą to jaki stosunek do twojego neetu ma pracująca mama i czy kiedyś pracowałeś

@mieszkamzmamusia: Z mamą stusunki mam dobre nawet bardzo, zresztą ona woli iść do pracy i nie widywać ojca, bo to takie małżeństwo, które jest tylko z sobą "z rozpędu". Nigdy mi nic nie wypomiała, jej chyba to jest na rękę, bo gdy przychodzi z pracy nie ma praktycznie nic do roboty w domu, bo
  • Odpowiedz
@mieszkamzmamusia: tak to juz jest, za komuny tez przesladowali i mordowali tych, co mowili prawde, a teraz przynajmniej nie morduja tylko banuja na miesiac, wiec jest lepij, chlop juz przyzwyczajony do przesladowan ze strony normictwa.
  • Odpowiedz
@Hieronim_Josif_Bruegel: z tego co zrozumiałem to gdzieś w małej miejscowości mieszkasz i macie dom normalny i ziemie..
Dlaczego nie widzisz otwartych przed Tobą drzwi i rozwiązania podanego na tacy? Sprzedajesz ten dom i ziemie i masz "nie ograniczoną gotówkę" możesz zrobić z tym wszystko. zabawić się, spróbować wiele rzeczy w życiu.. drogie samochody, podróże, i te przysłowiowe dziwki i lasery. możesz wypłacić duży plik banknotów stanąc na ławce w centrum
  • Odpowiedz