Wpis z mikrobloga

Latwo jest krytykowac bezgraniczna pomoc, ktora wyslalismy Ukrainie, zeby Ruskich zajac nimi tam a nie meczyc sie z nimi na naszej granicy, kiedy nie jest sie juz w wieku poborowym a do tego unikalo sie obowiazkowej wtedy sluzy wojskowej (cala smietanka konfy).

Pytanie do wyborcow konfy - wolicie dac 1000zl na Ukraine, czy ubrac mundurek w ramach obowiazkowej sluzby wojskowej i stac na granicy.

#ukraina #wojna #polityka #konfederacja
  • 16
Pytanie do wyborcow konfy - wolicie dac 1000zl na Ukraine, czy ubrac mundurek w ramach obowiazkowej sluzby wojskowej i stac na granicy.

@theOstry: Przecież Konfederacja popiera przywrócenie poboru. Jej wyborcy albo też popierają, albo są bardziej naiwni niż emerytki głosując na PiS.
@theOstry: XD
czyli wojny nie będzie czy konfa wejdzie do rządu czy nie bo podatki.
Więc wybór nie został dany w ogóle.
Jak ci wyszło swoją drogą że Ukraina potrzebowała 36 miliardów złotych (bo ten tysiąc to zapewne od każdego Polaka) żeby powstrzymać czołgi od podjazdu pod naszą granicę i na ile? Może to kwota miesięczna?
@theOstry: ciężko jest rozumieć pytanie, skoro mogę płacić domyślnie i o tym nie wiedzieć. W końcu według siebie tak robisz.
Dlatego pytam skąd ty wiesz że z twoich podatków idzie tysiąc złotych na Ukrainę miesięcznie bo obecnie nawet nie wiem ile musiałbym dołożyć.
A przecież to od tego zależeć może moja odpowiedź.
@Usmiech_Niebios: VAT, akcyza, podatki od nieruchomości, inne pseudo-daniny jak składki zdrowotne, od odsetek kapitałowych, podatki od pensji. Ten 1000zl to na luzaku z minimalnej krajowej wychodzi. Proszę zgłoś się do specjalisty w/s Aspergera.
gdzie napisałem miesięcznej pensji

@theOstry: o miesięcznej płatności napisałeś w tym wątku jakieś 5 postów wyżej. Patrz screen.

akcyza, podatki od nieruchomości, inne pseudo-daniny jak składki zdrowotne, od odsetek kapitałowych, podatki od pensji. Ten 1000zl to na luzaku z minimalnej krajowej wychodzi. Proszę zgłoś się do specjalisty w/s Aspergera.

A ile procent budżetu przeznaczamy na pomoc Ukrainie? Nie szukaj, podpowiem.
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/polska-przekazala-ukrainie-prawie-13-swojego-budzetu-obronnego-relacja-na-zywo/y6y1hb0
Więc jak ci wychodzi na luzaku z minimalnej krajowej 1000
Pobierz Usmiech_Niebios - > gdzie napisałem miesięcznej pensji
@theOstry: o miesięcznej płatn...
źródło: 32