Aktywne Wpisy
Sloiko-student_1 +221
Otwieram nitke z najlepszymi Keczupami. Mój faworyt to Rolewski pikantny bez cukru. Toż to 266g pomidorów na 100g produktu. Szukam od jakiegoś czasu czegoś co przebije ten smak, ale bez rezultatu. #jedzenie #keczup #jedzzwykopem
źródło: temp_file6708728652692286320
Pobierz
krucjan +71
Też macie takie lekko autystyczne skrzywienie, że prawie wszystko co robicie to rozkminiacir, żeby robić to tak, aby jak najmniej przeszkadzać innym? A jeśli robię coś co jakoś utrudnia życie innym to analizuję na ile mi to ułatwia życie a na ile utrudnia innym. Jeśli stosunek tego, że mi dana rzecz naprawdę mega ułatwi życie a innym ludziom w bardzo znikomym stopniu je utrudni i mogą łatwo to utrudnienie w jakiś sposób

Jak zastosować funkcję SUMA.WARUNKÓW, jeżeli w kolumnie A:A mam scalone komórki np a1-a10, a11-a25, a26-a32 i występują w nich wartości, które są kryteriami w tej funkcji, a w normalnych komórkach b1, b2, b3 itd. mam wartości do zsumowania.
Jak dałem coś takiego:
=SUMA.WARUNKÓW(B:B;A:A;"nazwa kryterium")
To sumuje mi tylko wartości z pierwszego wiersza i np. jak "nazwa kryterium" występuje w komórce scalonej a1:a10, to suma liczy tylko wartości z komórki b1, a pozostałe z zakresu od b2 do b10 pomija.
@Adriian321: Problemy z używaniem funkcji odwołujących się do scalonych komórek. ( ͡º ͜ʖ͡º)