Wpis z mikrobloga

Ja to się zastanawiałam: dlaczego wszystkie partie opozycyjne (łącznie z konfederacją) nie dogadają się, żeby stworzyć koalicję po wyborach i postawić PiSiorów przed Trybunałem Stanu.

Po sprzątaniu można się rozejść i rozpisać nowe wybory.

Pewnie tak by było, gdyby leżało to w interesie ruskich. A, że nie leży to Konfa i Chołownia na to nie pójdą.

#bekazpisu #bekazprawakow #polityka #wybory
  • 15
  • Odpowiedz
Ja to się zastanawiałam: dlaczego wszystkie partie opozycyjne (łącznie z konfederacją) nie dogadają się, żeby stworzyć koalicję po wyborach i postawić PiSiorów przed Trybunałem Stanu.

Po sprzątaniu można się rozejść i rozpisać nowe wybory.

Pewnie tak by było, gdyby leżało to w interesie ruskich. A, że nie leży to Konfa i Chołownia na to nie pójdą.

@MissDisaster: Takie pytania możesz sobie zadawać gdy będzie po wyborach.
  • Odpowiedz
  • 6
@Docent_Jan_Mula wybory kopertowe, aferę wizową, odmowę przyjęcia ślubowań prawidłowo wybranych sędziów, inwigilację Pegasusem, działania w KRRiT, działania naokoło Orlenu, działania w NBP, ujawnienie dokumentów NATO.

Kogo można brać na celownik ? Pewnie Morawieckiego, Obajtka, Glapińskiego, Ziobro, Kurskiego, Niedzielskiego, Sasina, Dudę, Szumowskiego, Macierewicza. Kaczyńskiego może być trudno, bo on pewnie jest odpowiednio zabezpieczony przez służby.
  • Odpowiedz
@MissDisaster no znowu część z tych rzeczy wprowadzili przez specustawę covidową, którą przyjęli wraz z PO. Ustawa która jest niezgodna z konstytucją ale wtedy opozycji to pasowało. Jedynie może ten nieszczęsny Wawrzyk czy inny Rau pójdą siedzieć tak jak kiedyś Rywin czy ta dwójka od FOZZ i to tyle, na grube ryby w postaci Obajtka czy Morawieckiego nie ma co liczyć. Z resztą on przecież był doradcą Tuska, więc czemu teraz
  • Odpowiedz
@Docent_Jan_Mula: a co musiałbyś przeczytać żeby to było wiarygodne? Myślę ze wielu prokuratorów sami chętnie po zmianie władzy zacznie się dobierać do tych bandytów. Pisowcy ciągle przegrywają w sądach. Gdyby Ziobro nie umazal spraw lub nie trzymał ich w szufladzie to i na chwile obecna wielu by poniosło odpowiedzialność.
  • Odpowiedz

@MissDisaster: ta sama konfederacja której politycy byli bohaterami maili dworczyka? xD
  • Odpowiedz