Wpis z mikrobloga

@Lukardio: PANIE JANUSZU NIEEEEEEEEEEEEEEEEE!

A tak serio, czy dziadyga właśnie pomylił Ukrainę z Rosją? Bo to przecież silniejsze państwo(Rosja) atakuje słabsze(Ukraina), więc jego argument jest inwalidą, chyba że ktoś uważa Meksyk za silniejszy militarnie od USA.
  • Odpowiedz
@BenAli: co innego mógł chcieć przekazać JKM twierdząc, że Ukraina chciała odebrać Rosji Bombas i Krym, biorąc pod uwagę, że przed 2014 tereny te należały do Ukrainy, a od 2014 trwa tam wojna?
  • Odpowiedz
  • 0
@Jailer Myślałem, że zdążę usunąć zanim wejdę z kimś w rozmowę. Ale trudno, stało się.

Pisaliście o stanie dokonanym: napadła. A tam nigdzie nie jest napisane, że Meksyk czy Ukraina napadły. Opisane są chęci, a nie fakt napasci. Co więcej sugestia jest raczej taka, że to Rosja napadła, ale prewencyjnie ("Co zrobiłyby USA").

(Jak pisałem w usuniętym komenatrzu: nie bronie tego tweeta, ani poglądów JKM-a i nie jestem związany z tym
  • Odpowiedz
Rosja napadła, ale prewencyjnie

@BenAli: ok, czyli Rosja napadła prewencyjnie na Ukrainę, która chciała zabrać Rosji swoje własne terytorium. Musisz robić mocniejsze fikołki albo jeszcze mocniej zaznaczać, że wcale nie bronisz bzdur wypisywanych przez Krula.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jailer Insynuujesz mi to, czego nie robię i to, czego nie mówię.
Wystarczy porównać Twoją i moją aktywność na wykopie, by zobaczyć, kto jest tutaj zaangażowany politycznie, a kto nie.

Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@BenAli: mam na koncie ~20 wpisów z tagiem polityka. Reszta to głównie F1 i inne dyscypliny sportowe. Gdyby u każdego tak wyglądało zaangażowanie polityczne, to Wykop byłby całkiem niezłym miejscem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jailer To nie rozumiem, czemu zachowujesz się jak polityczne wykopki i gdy piszę, że JKM nie napisał, że Ukraina (czy tam Meksyk) napadła, to zarzucasz mi jakąś stronniczość. Nie napisał, że napadła. On tu usprawiedliwa czy relatywizuje agresję Rosji (sugerując między wierszami, że była zmuszona), ale nie pisze, że Ukraina napadła.

Pisząc mi o fikołach, insynuując mi poparcie dorzucasz cegiełkę do tego, że ten portal zmienia się w polityczną agitkę i
  • Odpowiedz