Wpis z mikrobloga

Ile mogę dostać z OC sprawcy za wgniotke w przednim zderzaku o wielkości centymetr na centymetr z której odpadł lakier ? Uderzył we mnie małym hakiem. Moje auto to 20 letnie Audi. Najlepsze jets to że debil nie zostawił żadnej kartki ani nic a wszystko zobaczyłem na kamerce samochodowej dzień później. Chodzi mi o orientacyjne kwoty,.bo nigdy nie miałem podobnej sytuacji więc się nie orientuje.
#motoryzacja #oc
  • 15
@bugzer: jakbyś robił w ASO to jak najbardziej. Cena nowej części nie spadła tak jak wartość samochodu, więc obstawiam taki zestaw: zderzak w podkładzie + lakierowanie, ślizgi, spinki, wkręty, roboczogodzina i przypuszczalnie uzbiera się na jakieś 8k, a wartość auta wyliczą na powiedzmy 6. Voilà, szkoda całkowita gotowa.
@bugzer: można to pewnie naprawić w granicach 1000zł w warsztacie specjalizującym się w smart repair. Pytanie, czy takie mają umowy z ubezpieczycielami. Lakiernik gdyby miał to robić, to też obstawiam minimum 800zł bo cały element by robił. ASO identycznie, ale jak pękł plastik to u nich z automatu do wymiany. ASO nie zna pojęcia naprawy istniejących elementów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SkromnyNick: ten debil nie uciekl tylko stał przede mna. jak dojechalem na chate zobaczylem to, potem przejrzalem nagranie z kamerki i jak odjezdzalem to on stal rpzede mna i mial haj idealnie na wysokosci tego uderzenia