Aktywne Wpisy
Blondynka34 +265
#nocnazmiana #koty
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.
Po opuszczeniu na rozkaz generała Pawło Szandruka linii frontu 7 maja 1945, oddziały dywizji przeszły rzekę Mur, przechodząc do
No i o ile być może, że konkretnie Zełeński nic o tym nie wiedział, to wątpię, żeby to była niespodzianka dla całej ukraińskiej delegacji.
@robertkk: Jaką logiką?
Nie wiem kogo Ukraińcy jeszcze uznają za osoby walczące o niepodległość Ukrainy w czasie II WŚ, ale drugą opcją obok SS Galizien byłoby UPA, gdzie też honorowanie weterana tej formacji byłoby kontrowersyjne, przynajmniej w oczach Polaków i Żydów. Mogłyby się też pojawić oskarżenia o współpracę z Niemcami.