Wpis z mikrobloga

Dziękujemy za państwa telefon do Apple. Nie jesteśmy w stanie dodać połączenia do naszej kolejki. Prosimy spróbować ponownie później lub alternatywnie odwiedzić naszą stronę internetową (gdzie nie ma możliwości wpisania NIP / EU-VAT). Przepraszamy za wszelkie niedogodności z tym związane. ( ͡ ͜ʖ ͡)

#jdg #apple #zakupy #iphone
  • 2
(gdzie nie ma możliwości wpisania NIP / EU-VAT)

@szfrn: mi powiedzieli ze jak zrobie zamowienie przez internet, to jak mi wystawia normalna fakture to beda mogli wystawic korekte i zwrocic VAT. z drugiej strony dziwne sa te zakupy na firme, iphone 12 kupowalem przez infolinie, pozniej iphone 13 przez strone, z polskim vatem ale byl normalnie NIP podany na fakturze bez dzwonienia
@rtg_: No ja też kiedyś zamawiałem z wpisanym polem. Dlatego się zdziwiłem na donosy, że ludzie tego pola nie widzą. Z drugiej strony podawane były też linki do "biznesowego" sklepu i myślałem, że tam się da ogarnąć.
No nic, zapamiętam na przyszłość lekcję. Sprawdzić czy jest pole dzień przed albo dzwonić od razu na infolinię lub nie przejmować się i poprosić o korektę. Aktualnie pozostaje mi koczować pod sklepem 22.