Wpis z mikrobloga

Chciałem przypomnieć że wybory będą sfauszowane.*
Chyba że WY postanowicie zgłosić sie na człona Komisji Obwodowej lub jako człon zaufania który może przyjść na liczenie głosów.
Na człona komisji można sie zgłaszać chyba do dziś czy jutra w urzędzie gminy swojej wsi czy tam miasta lub oczywiście w biurach komitetów wyborczych. A jeśli chcesz zostać figurantem patrzącym na ręce liczących głosy to juz do partii lub organizacji ślij zapytanie.
I nie płacz że wybory ci sfałszowali gdy sam nic z tym nie robisz.

Za siedzenie na dupie i używanie umiejętności liczenia do kilkuset płacą w tym roku bodaj 600-800zł a cichociemny figurant przeszkadza im charytatywnie, w ramach hobby.

#wybory #konfederacja #praca #wydarzenia
4pietrowydrapaczchmur - Chciałem przypomnieć że wybory będą sfauszowane.* 
Chyba że W...

źródło: wybory

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@4pietrowydrapaczchmur: Szkoda że nie trafiłem na to wcześniej, bo zawsze chciałem sobie pójść na wybory jako członek komisji i liczyć głosy. Tak z ciekawości, żeby zobaczyć jak to jest, bo pieniądze pewnie nie są z tego duże. Ciekawi mnie też, jak dużo i jakich dopisków na kartach do głosowania ludzie zostawiają. Tylko że nigdy nie chciało mi się sprawdzać, jak się dostać do takiej komisji.
  • Odpowiedz
@Wykopaliskasz: nawet nie 1% kart ma dziwne dopiski a komisje w dużej miejscowości mają powiedzmy 1000 wyborców czyli zwykle 500 kart trzeba liczyć. Ale wiesz... to było przed 2 kadencją PISu. W tych wyborach spodziewał bym się więcej "ciekawych" kart.
Szczególnie tych z referendum.
A praca ciekawa. Większość ludzi (szczególnie starszych) mówi ze przychodzi dla kasy a nie dla pilnowania. Bywały godziny że praca sie dłużyła.
  • Odpowiedz