Wpis z mikrobloga

@MikeValley: odniosę się do Zabrza i do tego gdzie jadłem :)

Szyb Maciej, Gryfny Kebab, Veloria lub Bemol, Japan Sushi koło Platana, Chińczyk ten koło Vectry na dole tego dwupioziomowego pawilonu.
@MikeValley: Zabrze? Kebab Sahara na Zaborzu. Koniec xD
Gliwice: Momo (mają dobre steki wypiekane na kamieniu), SzaMMa (szczególnie jak ktoś lubi dziczyzne, są też azjatyckie smaki, dużo kiszonek, bardzo duże porcje, smaczna kuchnia chociaż czasem kucharz robi tam jakieś odpałowe dania jak lody z żelkami z jelenich penisów, albo zupa z byczymi jądrami xD), jak ktoś lubi burgery to Skrzydlaty Byk (koleś który tam robi to niezły śmieszek), Browar Mayer, jak
@markhausen skrzydlaty byk to gowno moim zdaniem, fakt gość śmieszek, ale burgery słabe, a reszta bardzo słaba. Co do taco mexicano to Meksykańska tylko z nazwy. Dania spolszczone na maxa, jak dla mnie średnie. Jak chcesz Meksykańska kuchnie to idź do dos gatos na piwnej.
Olio - może być cięzko z miejscem jeśli nie ma ogródka, bardzo dobre i ciekawe pizze
Furore - j/w tylko miejsce jest
Cechownia - po prostu restauracja z dobrym jedzeniem
Dos Gatos - dobra meksykańska, raczej do zjedzenia niż posiedzenia bo wnętrze jak w barze mlecznym ;)
Gruzinska - długi czas oczekiwania (podobno jak to u gruzinów), ale bardzo dobre jedzenie!

Zaznaczyłem te, które bym wybrał gdybym miał odwiedzić tylko dwa miejsca.
@Insiders co do Bomboli to taka "kultowa" "pizzeria" która chyba już od początku lat 90 funkcjonuje. Ma bardzo sprzeczne opinie. Stałym bywalcom smakuje, nowych odrzuca xD Pizza to tak na prawdę mały placuszek chlebowy, z dużą ilością sera i szynki a'la mielonka xD Bliżej temu do okrągłej zapiekanki. No i klasyk tego przybytku, ketchup tortex na górę i ... folijka xD

Ta knajpa ma nawet własny Fan Club:
https://www.facebook.com/groups/415423489091314/?ref=share
markhausen - @Insiders co do Bomboli to taka "kultowa" "pizzeria" która chyba już od ...

źródło: temp_file3746317046445426829

Pobierz