Wpis z mikrobloga

@Kami123x Chłopie jesteś z Tarnowa, kojarzę okolice ze zdjęcie to ulica Tuchowska. Idź do urzędu pracy, a jak wolisz tylko zarobić kilka złotych. To idź do lokalnych przedsiębiorców, zaproponuj sprzątanie chodnika, koszenie ogrodu itp. Przejdź się kiedyś na Narutowicza, rano zobaczysz starsze małżeństwo, które zamiata chodnik i podwórka, przed lokalami firm, sklepów, robią to od lat i mają z tego dodatkowy dochód do renty, czy tam emerytury. Wszędzie da się znaleźć pracę,
  • Odpowiedz
@TROLLO_LOL: to se jeb na budowie xD wbrew pozorom nie każdy sie nadaje. Moze chlop nie ma kondycji/sily/ma lęk wysokości. #!$%@? tam, najwyżej się #!$%@? z rusztowania jak mu się we łbie zakreci, ale do roboty xD Nie wiem jakie gosciu ma kwalifikacje, ale jak zadne z jakiegos powodu, to na 99% dostanie z urzędu robotę na budowie. Za młodu porobiłem chwilę z lękiem wysokości, nie polecam xD chyba, że się
  • Odpowiedz
@Wakabajashii: ta ta robota jest wszędzie i pracodawcy tylko się palą, zeby zatrudniać bezdomnych xD tez tak mówiłem jak sobie ciepłą posadkę ogarnąłem. Potem się okazało, że jest wiele różnych czynników i nie zawsze ta robota jest wszędzie.
  • Odpowiedz
@Sakiim: z czystej ciekawości, co mu zaoferowałeś? W mojej małej mieścinie lokalne żuliki też dostają "oferty pracy". Tylko zawsze jakies szemrane i kwoty niebotyczne xd ostatnio podsluchalem jak zulikowi cygan oferował robotę z zakwaterowaniem, wyzywieniem, kilka tys ojro za kilka dni roboty, wyjazd gdzieś na zachód, nie pamiętam gdzie mu mowil xd żulik sie zapytał (ale chyba już tylko dla jaj) co to za robota, to cygan mu odpowiedział że coś
  • Odpowiedz
Wrzucilem juz zgloszenie do tarnowskiej policji podalem tez twoje dwa telefony, ktore tu wrzuciles i twoje oswiadczenie ktore napisales, z KW art. 58, zobaczymy co ustala

@magnat32: ale Ty liczysz, że policja Ci cokolwiek powie? XD
  • Odpowiedz
@magnat32: dobra, to zepsuje Ci zabawę. Co zgłosiłeś? Jeśli popełnienie przestępstwa (ale jakiegos powaznego) to jeśli uda im się zidentyfikować po numerze telefonu goscia, wszystko zostanie prawdopodobnie rozwiązane przy radiowozie. Realnie za zebranie nic mu nie zrobią, jak nie jest upierdliwy na ulicy.

Najpewniej go nie znajdą po samym nr telefonu, jeśli jest po prostu bezdomnym i nie jest poszukiwany. Nawet nie będą szukać.

Jeśli jednak go znajdą (ale predzej przypadkiem
  • Odpowiedz
@Returned niech dostanie upomnienie nawet i moze ktos sie nim zajmie za te #!$%@? w necie , wczesniej wrzucal oswiadczenie gdzie przebywa maja tez dane imie i nazwisko
  • Odpowiedz
@magnat32: predzej Tobie sie dobiorą za zawracanie dupy niz jemu za bezdomność xD Chyba, że w Tarnowie ostali się zomowcy. Jak gosciu żebrze, ale nie jest natarczywy to machną ręką, a jeśli faktycznie jest bezdomnym tyle czasu, to Twoje straszenie Policją wyśmieje xD mieszkam w małym kwestie. Znam zarówno ludzi z policji jak i lokalnych żuli. Nic mu nie zrobią, jeśli faktycznie czegos nie odwalił. Lepiej daj policji spokój, niech ganiają
  • Odpowiedz
@Returned ale jaki masz problem ? mam takie prawo i zniego skorzystalem, zebranie jest karalne w naszym panstwie, zrobia co zrobia to chyba nie twoj problem tylko akutalnie policji, ze gosc wyludza pieniadze ?
  • Odpowiedz
@magnat32: zgłoś od razu tuberow z patronitem.

Nic nie wyłudza, jeśli nic nie oferuje. Nie jest natarczywy, zwłaszcza tu na wykopie, bo mozesz sobie go zablokować. Chyba, że wypisuje do Ciebie albo podbija Ci na chatę i prosi o pieniądze na zupkę.

Marnujesz środki i czas policji. Jestes gorszym szkodnikiem niz on.
  • Odpowiedz
@Returned Pomoc na budowie. 3/4 etatu, zakwaterowanie w mieszkaniu pracowniczym. Bez prac na wysokości, bez wymagania żadnych uprawnień. Przynies, wynieś, pozamiataj. Wystarczyłoby wsiąść w busa/pociąg do Krakowa.
  • Odpowiedz
@Returned: Kurczę nie musi być gościem od chodzenia po wysokości może być gościem który cały dzień obsługuje betoniarkę, niestety w pracy trzeba się zmęczyć, niestety ale moralnie według mnie lepiej zmęczyć się i schylić się po ten grosz jak wyciągać po niego łapę...
  • Odpowiedz