Wpis z mikrobloga

#wykop #android #webdev #nowywykop #wykopx #wykopthebeststyle

Też tak macie (na telefonie na stronie w wersji mobilnej, nie w aplikacji), że jak piszecie długi komentarz, to po jakiejś długości zaczyna wam skakać strona po każdej literce?

To znaczy, że jak piszecie krótki komentarz to jest wszystko ok. Ale jak piszecie więcej i przekroczycie jakieś 1000 znaków (nie liczyłem ile), to po wpisaniu kolejnej literki przewija wam stronę niżej lub wyżej? Przewijacie tam gdzie pisaliście, kolejna literka i znowu przewinęło. Nie da się pisać.

Trzeba skopiować całą treść do jakiegoś notatnika, tam dokończyć pisanie i wkleić na Wykop.

Jak myślicie, skąd się to bierze? Rzeczywiście za długi tekst i CSS/JS tego nie przewiduje czy może w trakcie pisania coś się doładowuje (np. obrazek, kolejny komentarz) i dlatego tak skacze (źle wyliczona wysokość, bez jego uwzględnienia)?

Macie na to jakiś sposób?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mk321 a kto tam wie jak kod wyglada, jakis event może się propaguje i podpieta jakaś funkcja pod to, zmiana stanu powoduje tooglowanie klasy itp rzeczy
  • Odpowiedz
  • 0
to przez reklamy

@brakloginuf: no właśnie nie. Bo miałem tak jak używałem Chrome, ale od jakiegoś czasu używam Kiwi Browser z uBlockiem, więc nie mam reklam, a to nadal występuje.

@cr6d: ale właśnie myślałem, że może ktoś wpadł na to co to powoduje. Jakby było wiadomo, to można by temu jakoś zaradzić. Albo jakiś magik z webdev wie jak to sprawdzić bez kodu źródłowego (bo przecież wszystko jest w przeglądarce, więc
  • Odpowiedz