Mirki mam w mieszkaniu kontakt z wejściem do internetu(wtyk F) i zaraz obok wejście na kabel ethernet.
Kompa mam podłączonego pod router i pytanie mam czy nie mogę 2 komputer bezpośrednio pod te wejście ethernet w ścianie połączyć, żeby działał neta w tym 2 komputerze?
Mam tak kontakt w drugim pokoju i chce mieć w nim kompa z netem na kabel. Jeśli podepnę router bezpośrednio w ten wtyk F, to internet działa w drugim pokoju, pytanie czy da się podpiąć pod te wejście Ethernet bezpośrednio do kompa żeby działało?
@strike_lucky: no w sensie jeśli faktycznie ten kabel biegnie z jednego pokoju do drugiego, to wtedy wpinasz jeden kabel do routera i do gniazdka przy routerze, a drugi do drugiego gniazdka i do kompa i będzie hulać
@strike_lucky: moze ktoś takie zrobił, bo mu takie kazali "na zaś" albo miał kiepskiego fachmana i mu "pozagniatał" kabel ethernetowy jak telefoniczny xD
Kiedyś babci zainstalowałem wykop żeby sobie pooglądała co się w świecie dzieje, a dziś się dowiedziałem że babcia czasami przegląda i czyta co tam wykopiecie. Babcia ma 75 lat, można 75 plusików dla niej? #wykop #babcia trochę #chwalesie
Mirki mam w mieszkaniu kontakt z wejściem do internetu(wtyk F) i zaraz obok wejście na kabel ethernet.
Kompa mam podłączonego pod router i pytanie mam czy nie mogę 2 komputer bezpośrednio pod te wejście ethernet w ścianie połączyć, żeby działał neta w tym 2 komputerze?
Mam tak kontakt w drugim pokoju i chce mieć w nim kompa z netem na kabel.
Jeśli podepnę router bezpośrednio w ten wtyk F, to internet działa w drugim pokoju, pytanie czy da się podpiąć pod te wejście Ethernet bezpośrednio do kompa żeby działało?
źródło: temp_file7082882295216645302
PobierzMoże trzeba jakoś to aktywować? xd
Bez sensu żebym cisnął kabel albo 2 router kupował ( ͡° ʖ̯ ͡°) bo po co w każdym pomieszczeniu te gniazdo xD