Aktywne Wpisy

bArrek +37
Ja to jednak twardy chłop jestem zero perspektyw brak rodziny brak dziewczyny c-----a słabo płatna praca robota świątek piątek bez wolnej soboty niedziele i nocki ale ale jakoś daje radę żyje głęboko w zakamarek Polski C czasem se na kebsa skoczę czasem na miacho z ziomkami czasem się piwko strzeli czasem bilarda pogra i wraca do rzeczywistości zaciska zęby i żyje dalej a słabiaki z dużych miast dostają depresji bo deszcz spadnie
foooo +33
#ai #chatgpt #banki #finanse #nieznamsiealesiewypowiem
Ciekawe ile w tym prawdy co wypluł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SupreminTHC: dużo, tylko to clickbait polega na tym, że pokazujemy sumę pożyczek a nie bierzemy pod uwagę depozytów z nich wynikających i ile kasy klienci wyprowadzą poza bank macierzysty, albo system bankowy w ogóle.
To tak jakbyś pożyczył od kolegi młotek a potem ktoś pożyczył ten sam młotek od ciebie. Na papierze możesz zapisać, że wypożyczono dwa, A jak przychodzi do użycia to
@zetisdead: czyli taki system jest dobry czy zły? rozjaśnisz?
Nie wiem czy system rezerwy częściowej jest zły, na pewno zawali się w przypadku panicznego wycofywania depozytów - efekty można było obserwować niedawno w stanach.
@zetisdead: to nie wrażenie, to system rezerw cząstkowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@podjad3k: dużo, spróbuj odpowiedzieć zamiast odwracać kota ogonem.
Skoro mogą generować kasę z niczego to czemu bankrutują?
@zetisdead: no wskaż te bankrutujące banki? Mogą być z przed roku nawet jak nie znajdziesz aktualnych ;3
@podjad3k: https://www.bankrate.com/banking/list-of-failed-banks/
źródło: Screenshot from 2023-08-31 08-58-01
PobierzWskazałem
@
@zetisdead: nie odwracam, za to ty manipulujesz. Czy ja gdzieś napisałem, że banki nie bankrutują? Sprawdź dlaczego zbankrutowały to się dowiesz. Czy miało to coś wspólnego z systemem rezerw cząstkowych też pewnie się dowiesz. Jak mają się bankructwa banków do tego, że ten system pozwala robić pieniądze z niczego? Kleszcze przeżyją nawet w próżni i zgodnie
@zetisdead: Przykład z młotkiem miałby sens, gdyby pieniądze miały jakiekolwiek zabezpieczenie fizyczne - a takiego nie mają, bo już dawno odeszliśmy od powiązania ich ze złotem czy srebrem. Młotek się faktycznie nie rozdwoi, ale pieniądze jako elektroniczne zapisy