Wpis z mikrobloga

#mecz #juventus #seriea
Juve wygrywa w Udine 0-3
Gol Chiesa, Vlachovic (P), Rabiot
Rabiot MVP
Na wyróżnienie zasługują też Cambiaso i Weah
Dobry mecz Szczęsnego.
Milik wszedł na 20min gdy Juve już wyraźnie zwolniła i nie mógł za wiele pokazać.
  • 15
  • Odpowiedz
@lycaon_pictus: Trezegol tylko nogę w polu karnym przykładał i tak to bardzo często wystarczało... Choćby przez większość meczu ludzi flustrował XD
Nikogo kto wszedł dziś w drugiej połowie sprawiedliwie oceniać się nie da bo Juve w 60min właściwie przestała grać. Milik raz słabym zagraniem stracił piłkę na swojej połowie, co mi się nie spodobało. Więcej błędów nie popełnił. Cała Juve na 6, Allegri nie dał rady nic popsuć. Cambiaso świetny debiut.
  • Odpowiedz
Chiesa wymiatał w pierwszej połowie, bardzo dobrze to rokuje, choć w nogach ma obecnie max 60minut ...byleby tylko wytrzymał bez kontuzji. Już i tak długo do siebie wracał... Mamy nierozwiązany problem z przygotowaniem atletycznym, za dużo kontuzji mięśni... I tak od lat już nawet nie liczę ilu.
  • Odpowiedz
@katolewak: Pomimo debiutu nie tracił głowy, sprawnie i szybko poruszał się po boisku (pomimo bliskiego krycia) był tam gdzie powinien być i dzięki niemu (między innymi, bo niezaprzeczalnie Chiesa, Cambiaso i Rabiot też grali bardzo dobrze) mieliśmy w pierwszej połowie tyle dynamizmu... Dotyk piłki czysty. Stopy i głowa. Juve z McKenie na jego miejsce trochę straciła moim zdaniem. Dlatego mi się podobał i co nieco mu dodaję za debiut.. Gracz interesujący.
  • Odpowiedz
@docent-hd ja za niego bardzo trzymam kciuki, ale wczoraj mnie nie przekonał. jest zawodowym piłkarzem więc nie patrzę czy debiut czy mecz nr 100, ma grać ofensywnie jest na boku, pokazywać się do gry, próbować strzelać i dawać jakość.
  • Odpowiedz
@docent-hd: Czytałem Twój komentarz trzy razy i on chyba pokazuje jak bardzo nie miałeś za co wyróznić zawodnika. 'Szybko poruszał się po boisku', 'Stopy i głowa'. Nie no, fajnie, szybko biega oraz ma stopy i głowę ;)
Ja się przychylam do zdania @katolewak - bezbarwny występ.
  • Odpowiedz
@venomik: Zawodnik dynamiczny, dobrze ustawiony który widzi swoich towarzyszy, potrafi podać jak i obronić piłkę... To są dla mnie "stopy i głowa" I ja to widziałem w jego wczorajszej grze. Przy swoim debiucie grał lepiej od "ogranego, doświadczonego" McKeenie (jasne, poprzeczka nie wysoko ustawiona) Dla mnie jak na pierwszy mecz tyle wystarczy by go wyróżnić i jest to moja całkowicie subiektywna opinia z możecie się nie zgadzać...
  • Odpowiedz