Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +266
Szukam brytolskich filmów do oglądania. Nie chodzi o samą produkcję brytyjską a ten ciężki brytolski klimat - brzydkie ulice, brzydkie mordy, szara pogoda i ciężki akcent, że bez napisów nic nie rozumiesz.
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
Czekajcie, czyli Izrael w ciągu zaledwie kilku godzin odstępu wyeliminował dwa najwyżej postawione terrorystyczne odpady z Hezbollahu i Hamasu? (。◕‿‿◕。) No i to jest poważne państwo, no i to jest niewyobrażalna wręcz demonstracja siły. Można Izraela nie lubić, ale skuteczności i zdecydowania nie można im odmówić. W dużej mierzę zazdroszczę przywódców, którzy nie pierd*lą się ze swoimi wrogami i wysyłają muzułmańskich bandytów tam, gdzie ich
Specyfikacja laptopa jak na załączniku.
Najpierw myślałem żeby wymienić dysk na SSD ale podobno procesor jest za słaby i to nic nie da. Może minimalna zmiana będzie ale ogólnie nie jest to opłacalne.
A co jak by zamiast Windows 10 wgrać np. Windows 98?
#komputery #elektronika #laptopy #hp #hardware #software #kiciochpyta
@Qontrol: żeś teraz #!$%@?ł do pieca( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale bzdura, co to znaczy za słaby? Nie będzie wykrywać dysku typu SSD czy jak? Owszem może nie wykorzystasz pelnej mocy ale opóźnienia odczytu HDD vs SSD to kosmos. To właśnie spowalnia najbardziej komputer.
Nie wiem skąd wziąłem że nieopłacalne jest włożenie do niego dysku za 150 zł.
"Głównie do przeglądania
@Qontrol: tutaj jest gunwo procesor. Niech jak najszybciej się tego pozbędzie i kupi coś dla ludzi. |Przecież normalne kompy, kosztują grosze
@Qontrol: dobry plan
Jak dostaję laptopy do naprawy z okolic 2016 roku mające jeszcze pasywne chłodzenie - to już w głowie zachodzi mi podejrzenie, że może tam siedzieć "mocarna" jednostka o 6 watowym TDP.
I tylko pozostaje się modlić by nie był to Celeron z serii
-Instalacja Antix Linux
- Dysk SSD
- Dołożyć ram jeśli można
Ogólnie Antix powinien załatwić sprawę, jeśli na nim będzie nieużywalny sprzęt to nic mu nie pomoże już.
@mohawk: przecież Windows 10 i 7 mają zbliżone wymagania sprzętowe
EDIT: + wywalenie telemetrii i zbędnych procesów z tła. Są programik, które ustawiają od ręki cały rejestr wg wybranych opcji.
Zmień jak człowiek na byle jaki ssd najpierw.
Jak dla mnie nadal dziala to tragicznie ale właścicielka zadowolona bo działa szybciej niż wcześniej a w sumie inwestycja niewielka.