@Sarmataa: 70% z tego to Ukraińskie umocnienia. Dodatkowo umocnienia różnią się stopniem wykonania dosyć mocno i nie można nic o nich powiedzieć kiedy widać "szlaczki" na mapie. Bo mogą to być zwykłe zęby.
@walenty-merkel: @Vixay To nie są ukraińskie umocnienia, ich struktura z bliska wskazuje na robotę Rosjan. Na ludzki rozum widzicie gdzie leży kluczowa Popasna, a gdzie są umocnienia. Ciągną się od granicy rosyjsko-białoruskiej w minimum dwóch pasmach. Stare ukraińskie nawet nie są naniesione na mapę. To są tylko nowe rosyjskie. Zaktualizowałem dopiero Bachmut, a tu już trzeba aktualizować Zaporoże, Chersoń, Swatowo. Dosłownie wszędzie
@Aleale2: Nikt tak nie twierdzi. Ja też nie mam źródła do zdjęcia, tylko do fortyfikacji. Ktoś inny musiał je nanosić ze zdjęć od zera. Kilka osób się tym zajmuje i z tego żyje.
2. W Popasnej umocnienie są ukraińskie. Rosjanie nie mieli powodu, ani czasu je budować.
3. Żadne 2 linie rosyjskich umocnień na Ukrainie od granicy białoruskiej do Popasnej nie istnieją. Nie istnieje nawet taka geografia, która pozwoliłaby je zbudować w 2 tygodnie zimowe.
@walenty-merkel: Na Zaporożu też są umocnienia ukraińskie xd Dlatego Ukraińcy zbudowali umocnienia za miastem, za Popasną, a nie przed miastem. xd Najwidoczniej nie doceniasz Rosjan, ale nie ty jeden. Poszukaj sobie aktualną mapę z fortyfikacjami.
1. To są ukraińskie okopy. Wiedzą, gdzie kopali i wiedzą, gdzie ich nie ma.
2. Nie będą zdobywać Bachmutu, Rosjanie sami wyjdą.
Na ludzki rozum widzicie gdzie leży kluczowa Popasna, a gdzie są umocnienia.
Ciągną się od granicy rosyjsko-białoruskiej w minimum dwóch pasmach.
Stare ukraińskie nawet nie są naniesione na mapę. To są tylko nowe rosyjskie.
Zaktualizowałem dopiero Bachmut, a tu już trzeba aktualizować Zaporoże, Chersoń, Swatowo.
Dosłownie wszędzie
źródło: z29868141IH,Ogolna-mapa-rosyjskich-fortyfikacji-wzniesionych-o
PobierzKtoś inny musiał je nanosić ze zdjęć od zera. Kilka osób się tym zajmuje i z tego żyje.
1. To są umocnienia ukraińskie.
2. W Popasnej umocnienie są ukraińskie. Rosjanie nie mieli powodu, ani czasu je budować.
3. Żadne 2 linie rosyjskich umocnień na Ukrainie od granicy białoruskiej do Popasnej nie istnieją. Nie istnieje nawet taka geografia, która pozwoliłaby je zbudować w 2 tygodnie zimowe.
Dlatego Ukraińcy zbudowali umocnienia za miastem, za Popasną, a nie przed miastem. xd
Najwidoczniej nie doceniasz Rosjan, ale nie ty jeden. Poszukaj sobie aktualną mapę z fortyfikacjami.
Od której strony "za Popasną"?