Wpis z mikrobloga

Rosyjskie fortyfikacje w okolicach Bachmutu, które też są bardzo rozbudowane. Miejscami nawet bardziej, niż te na froncie zaporoskim.
Jedynie w pobliżu Gorłówki fortyfikacje są mniejsze. Tu nie ma co liczyć na szybkie przełamanie frontu. Najwyżej Ukraińcy dojdą do 1 linii fortyfikacji. Eksperci mogą potęgować emocje, jeśli Ukraińcy zdobędą jakieś osady, ale zalecałbym chłodną ocenę. Jak dojdą do fortyfikacji, wtedy jak najbardziej można robić popcorn i obserwować.
#wojna #ukraina #rosja
Sarmataa - Rosyjskie fortyfikacje w okolicach Bachmutu, które też są bardzo rozbudowa...

źródło: fh

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
@Sarmataa: 70% z tego to Ukraińskie umocnienia. Dodatkowo umocnienia różnią się stopniem wykonania dosyć mocno i nie można nic o nich powiedzieć kiedy widać "szlaczki" na mapie. Bo mogą to być zwykłe zęby.
  • Odpowiedz
  • 0
@walenty-merkel: @Vixay To nie są ukraińskie umocnienia, ich struktura z bliska wskazuje na robotę Rosjan.
Na ludzki rozum widzicie gdzie leży kluczowa Popasna, a gdzie są umocnienia.
Ciągną się od granicy rosyjsko-białoruskiej w minimum dwóch pasmach.
Stare ukraińskie nawet nie są naniesione na mapę. To są tylko nowe rosyjskie.
Zaktualizowałem dopiero Bachmut, a tu już trzeba aktualizować Zaporoże, Chersoń, Swatowo.
Dosłownie wszędzie powstają nowe fortyfikacje.

Walenty tylko co im po Bachmucie,
Sarmataa - @walenty-merkel: @Vixay To nie są ukraińskie umocnienia, ich struktura z b...

źródło: z29868141IH,Ogolna-mapa-rosyjskich-fortyfikacji-wzniesionych-o

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Aleale2: Nikt tak nie twierdzi. Ja też nie mam źródła do zdjęcia, tylko do fortyfikacji.
Ktoś inny musiał je nanosić ze zdjęć od zera. Kilka osób się tym zajmuje i z tego żyje.
  • Odpowiedz
@Sarmataa:

1. To są umocnienia ukraińskie.

2. W Popasnej umocnienie są ukraińskie. Rosjanie nie mieli powodu, ani czasu je budować.

3. Żadne 2 linie rosyjskich umocnień na Ukrainie od granicy białoruskiej do Popasnej nie istnieją. Nie istnieje nawet taka geografia, która pozwoliłaby je zbudować w 2 tygodnie zimowe.
  • Odpowiedz
  • 0
@walenty-merkel: Na Zaporożu też są umocnienia ukraińskie xd
Dlatego Ukraińcy zbudowali umocnienia za miastem, za Popasną, a nie przed miastem. xd
Najwidoczniej nie doceniasz Rosjan, ale nie ty jeden. Poszukaj sobie aktualną mapę z fortyfikacjami.
  • Odpowiedz