Aktywne Wpisy
PierdekAlonso +299
Jeszcze do niedawna mówiłem, że PiS straci poparcie dopiero wtedy gdy Kaczyński zostanie przyłapany na seksie z księdzem. Dzisiaj patrząc na sondaże po aferze w sprawie funduszu sprawiedliwości wiem już, że PiS nigdy nie straci poparcia. Nie ma takiej rzeczy, która sprawiłaby że te 30% żelaznego elektoratu nie zagłosuje na PiS, po prostu nie ma.
Mam już dość tej zasranej demokracji i tego, że głos ludzi z tak bardzo wypranym mózgiem jest
Mam już dość tej zasranej demokracji i tego, że głos ludzi z tak bardzo wypranym mózgiem jest
enron +347
Jedynie w pobliżu Gorłówki fortyfikacje są mniejsze. Tu nie ma co liczyć na szybkie przełamanie frontu. Najwyżej Ukraińcy dojdą do 1 linii fortyfikacji. Eksperci mogą potęgować emocje, jeśli Ukraińcy zdobędą jakieś osady, ale zalecałbym chłodną ocenę. Jak dojdą do fortyfikacji, wtedy jak najbardziej można robić popcorn i obserwować.
#wojna #ukraina #rosja
1. To są ukraińskie okopy. Wiedzą, gdzie kopali i wiedzą, gdzie ich nie ma.
2. Nie będą zdobywać Bachmutu, Rosjanie sami wyjdą.
Na ludzki rozum widzicie gdzie leży kluczowa Popasna, a gdzie są umocnienia.
Ciągną się od granicy rosyjsko-białoruskiej w minimum dwóch pasmach.
Stare ukraińskie nawet nie są naniesione na mapę. To są tylko nowe rosyjskie.
Zaktualizowałem dopiero Bachmut, a tu już trzeba aktualizować Zaporoże, Chersoń, Swatowo.
Dosłownie wszędzie powstają nowe fortyfikacje.
Walenty tylko co im po Bachmucie,
Ktoś inny musiał je nanosić ze zdjęć od zera. Kilka osób się tym zajmuje i z tego żyje.
1. To są umocnienia ukraińskie.
2. W Popasnej umocnienie są ukraińskie. Rosjanie nie mieli powodu, ani czasu je budować.
3. Żadne 2 linie rosyjskich umocnień na Ukrainie od granicy białoruskiej do Popasnej nie istnieją. Nie istnieje nawet taka geografia, która pozwoliłaby je zbudować w 2 tygodnie zimowe.
Dlatego Ukraińcy zbudowali umocnienia za miastem, za Popasną, a nie przed miastem. xd
Najwidoczniej nie doceniasz Rosjan, ale nie ty jeden. Poszukaj sobie aktualną mapę z fortyfikacjami.
Od której strony "za Popasną"?