Aktywne Wpisy
USSCallisto +32
Zawsze pod takimi wpisami zastanawia mnie jedno - dlaczego zwolennicy pomysłów takich jak czterodniowego tygodnia pracy przy zachowaniu wypłaty czy równego dzielenia zysków firmy między właścicielem, a pracownikami (zysków, ale strat już oczywiście nie) nigdy, przenigdy nie założą biznesów, w których udowodniliby jak piękne są te założenia?
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
Patchtwo +5
#!$%@?ć trzeba tych, co wydali rozkazy, i siedzieli w Londynie. Tych z Warszawy, trzeba szanować.
CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!
#powstaniewarszawskie #warszawa #wojna
@behawiorystyka_paczelokow_w_saunie: Nie, nie była. To był #!$%@? pretekst, który gdyby go nie było, to i tak by się zdarzył. Poczytaj o tym, czym miała być Warszawa po 45, potem sprawdź ludność, a raczej jej ilość, a następnie dodaj 1+1.
My, jako Warszawiacy zabijalibyśmy Niemców tak długo, jak byliby na naszych ziemiach. Nie zrozumiesz,
gdyby im sie podobało powstanie to by nie wywieźli ich?
@makaronzjajkiem: bo robili łapanki sukcesywnie przez czas wojny, bo mieli zaplanowaną akcje eksterminacji żydów i słowian
nadal nie widzę związku pomiędzy dobrą myślą nad powstaniem a brakiem ekstermminacji
@makaronzjajkiem: czyli przed 44 nie funkcjonowały obozy koncentracyjne? Nie likwidowano gett, państwa podziemnego, harcerstwa, inteligencji, byłych polityków, osób niepełnosprawnych itp?
@makaronzjajkiem: nigdzie nie napisałem o takiej lub podobnej akcji. Napisałem,
@mecenassrenas: primo: nie myśl pojęć obozy koncentracyjne i obozy zagłady. Ludność z Warszawy trafiła do pierwszego typu obozu po tym jak AK skapitulowało.
@mecenassrenas: nie była to skala masowa jak w przypadku mniejszości żydowskiej. Przedstawiasz sytuację, jakby wybuch powstania miał ocalić ludność przed śmiercią w obozie, a tak nie było. Hitlerowcy pozbyli się tych co chcieli, a pozostała ludność miała odbudowywać Rzeszę (żeby
@makaronzjajkiem: któryś z nich nie służył do masowego mordowania?
@makaronzjajkiem: napisałeś" dobra dobra, a teraz poszukajcie jakie były opnie ludzi którzy tam walczyli. Mocno się zdziwicie. Nawet ten znany „lewak” Anders się bardzo negatywnie wypowiadał na temat powstania ¯\(ツ)/¯
brzmi całkowicie jak brak zgody na moje twierdzenie, że niemcy tak czy inaczej
@Pshemeck: No to Warszawa świetnie się przyłożyła pod topór w tym świetnym celu...
Ale 100% prawdy, że trzeba szkalować decydentów powstania, za to samych walczących szanować za stalowe jaja- w sumie co mieli zrobić, jak się nie zgodzą walczyć, to pewno jakiś polityczny czy inny nakręcony świr by ich odpalił "w imieniu bolzgi podziemnej skazuję cię" w ciemnej uliczce za rzekomą zdradę...
Komentarz usunięty przez autora
@Pshemeck: nie myslcie, nie wyciagajcie wnioskow, nie oceniajcie tylko grzecznie lykajcie propagandowa papke podlana patriotycznym sosem
To jest karkołomna teza.
Nawet po przegranym powstaniu nie wywozili, więc nie wiem na jakiej podstawie takie wnioski wysuwasz