Wpis z mikrobloga

#zabka #sklepy #kawa

Mireczki, gdzie tkwi żabkowy haczyk z kawomatem? 5 dyszek miesięcznie za dowolną kawę dziennie to jakieś totalne oro biorąc pod uwagę ze pojedyncza duża kawka u nich to cena 10 zł. Nie ukrywam, kusi ta oferta, bo lubię tem rytuał przygotowania kawki w żabie i po prostu smakuje mi tamta kawka.
  • 18
  • Odpowiedz
@Mathas: Liczą na to że nie każdy przyjdzie każdego dnia, a inni zapomną całkowicie. Dodatkowo, to że Ciebie kawa kosztuje 10zł, nie oznacza że Żabkę też kosztuje 10zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@Wykop123wykop @telemach20 @GodlessMike To by się zgadzało zakładając, że ktoś kupuje tam kawę każdego dnia. Lubię ich kawę, ale nie wydam tam przecież 300 żyła miesięcznie xD Albo mam polackie myślenie albo jest ze mną coś nie tak, ale płacąc 50 zeta tymbarskiej odbierał bym ją codziennie xD
  • Odpowiedz
5 dyszek miesięcznie za dowolną kawę dziennie to jakieś totalne oro biorąc pod uwagę ze pojedyncza duża kawka u nich to cena 10 zł

@Mathas: Ale koszt kawy i prądu to maks 1-2 zł, a jeszcze przyjdziesz, zakupy zrobisz
  • Odpowiedz
@Mathas: każda subskrypcja tak działa, zobacz przykładowo multi sporta, karta kosztuje ok 150zł, obiekt sportowy za każde wejście dostaje kilkanaście zł, jednak bardzo duża ilość kart wcale nie jest używana...
  • Odpowiedz
  • 1
@aegispolis x30 i już masz przebity koszt abonamentu. Wiadomo, ze rzadko kto naprawdę odbierze codziennie te kawę, ale i tak. Oferta wydaje się bardzo korzystna, nawet jeśli ktoś sporadycznie ta kawę tam weźmie.
  • Odpowiedz
x30 i już masz przebity koszt abonamentu.

@Mathas: No własnie nie masz. Kawa serio nie jest droga, szczególnie jak mają kupowane masowo ziarna na całą Polskę. A nawet gdybyś miał, to dla nich i tak zysk zwykle, chyba że przychodzisz tylko na kawę i nigdy nic nie kupisz.
  • Odpowiedz
@Mathas: haczyk polega na tym, że nie znasz zapachu przewodu do mleka :) moi ziomkowie prowadzą już chyba łącznie 4-5 żabkę, gdybyś wiedział w jakim to jest zazwyczaj stanie to byś nie tknął :)
  • Odpowiedz
@Mathas: haczyk jest prosty acz wyrafinowany, każda dawka kawy zawiera niewielką wręcz śladową procję żabianu, substancja jest bardzo podstępna i powoli oraz skutecznie uzależnia i transformuje organizm biorcy, chcesz skończyć jak te zombiaki po fenta w USA? ratuj się póki jeszcze możesz!
toresh - @Mathas: haczyk jest prosty acz wyrafinowany, każda dawka kawy zawiera niewi...

źródło: pep

Pobierz
  • Odpowiedz
@Mathas z reguly ludzie biorą coś słodkiego do kawy, tak więc kupisz jakieś rzeczy i będą na plus. Do tego zdecydowana większość ludzi nie wykorzystuje tego limitu, nie chodzi każdy dzień na kawę. Znowu wstępując przed pracą/po pracy, tak juz będąc w sklepie to coś kupisz do domu/do pracy na przerwę.
  • Odpowiedz
@Mathas: Ja już drugi miesiąc jadę na tej subskrypcji, bo uwielbiam kawę z żabki (mimo tych zapchanych rurek od spieniacza do mleka, I don't care xD) ale szczerze to mi się już trochę przepiła, więc jak ta się skończy to nie będę przedłużać
  • Odpowiedz
Mireczki, gdzie tkwi żabkowy haczyk z kawomatem? 5 dyszek miesięcznie za dowolną kawę dziennie to jakieś totalne oro biorąc pod uwagę ze pojedyncza duża kawka u nich to cena 10 zł. Nie ukrywam, kusi ta oferta, bo lubię tem rytuał przygotowania kawki w żabie i po prostu smakuje mi tamta kawka

@Mathas: naprawdę trzeba ci tłumaczyć że koszt kawy to kilkanaście groszy? jprd.....
  • Odpowiedz
@Mathas: Już tłumaczę. Ktoś płaci 50zl miesięcznie za to że dzień w dzień będzie przychodził rano do żabki. A jak zapomni albo nie będzie mu się chciało to też płaci. Kawa kosztuje tyle co nic więc właściwie sklep i tak na tym zarabia bo sprzedaje hurtem 30 kaw. A jak ktoś nie odbierze to zarabia jeszcze więcej.
Kawa za 10zl jest tylko dlatego, że oprócz surowca trzeba doliczyć jeszcze czas
  • Odpowiedz