Wpis z mikrobloga

przyznam że trochę się łudziłem że konfa to w jakimś stopniu partia antysystemowa i nie spodziewałem się po nich że będą ratować dupsko pisowskim szczurom i dawać im stołki (jeszcze żeby to byli geniusze polityczni którzy mają jakąś wartość, ale ta laska? śmiechu warte), kukiz 2.0 w drodze, jak ktoś w tym roku nie pójdzie na wybory bo brzydzi się na kogolowiek głosować to go jak najbardziej zrozumiem
#konfederacja #polityka
  • 8
  • Odpowiedz
jak ktoś w tym roku nie pójdzie na wybory bo brzydzi się na kogolowiek głosować to go jak najbardziej zrozumiem

@nbhd: Cieszę się jakie wnioski wyciągnąłeś ale tylko nieśmiało przypominam że brak głosu pomaga partii wygrywającej którą obecnie według sondaży jest pis
  • Odpowiedz
@Ayessare: już wolę żeby PIS wygrał bo platforma przyjdzie i zrobi to samo z telewizja, trybunałem, i wtedy będzie koniec polski zamkną turów, zniszczą cpk, wyburzą płot na granicy, wpuszcza tysiące imigrantów, zabiorą ludziom pieniądze z ppk, podwyższa wiek, wprowadza lewacka ideologię do szkół i Polskę oddadzą Niemcom do rządzenia a oni mają plany jak zniszczyć nasz rozwój także wybieraj
  • Odpowiedz
i wtedy będzie koniec polski zamkną turów, zniszczą cpk, wyburzą płot na granicy, wpuszcza tysiące imigrantów, zabiorą ludziom pieniądze z ppk, podwyższa wiek, wprowadza lewacka ideologię do szkół i Polskę oddadzą Niemcom do rządzenia

@ortalionnajman: Gdzie minusy?
  • Odpowiedz
@nbhd: widzę, że jesteś na dobrej drodze do zrozumienia, że nie ma czegoś takiego jak polityczne partie antysystemowe. Pojęcie to najczęściej jest wykorzystywane przez cyników którzy chcą zdobyć głosy ludzi zawiedzionych otaczającą ich rzeczywistością oraz idealistów. Mimo to nie rezygnuj z wyborów. Tym razem są one zbyt ważne. Jeżeli PiS zwycięży na jesieni ostatecznie zlikwiduję wszelką niezależność od rządu. Każdy będzie musiał się liczyć z tym, że władza będzie mogła
  • Odpowiedz
jeszcze żeby to byli geniusze polityczni którzy mają jakąś wartość

@nbhd: nie no, ale takich to nie ma, chyba, że potrafisz podać jakiś przykład
  • Odpowiedz