Wpis z mikrobloga

@DrakkainenV: ludzie tak chwalą nalewki na bimbrze, ale jak ja zrobiłem ostatnio z pomarańczy na bimbrze, to mi się aż tego do butelek nie chce rozlewać, bo się pić tego nie da (nie chodzi o moc) XDDDD
  • Odpowiedz
  • 0
@mydlina ogólnie to od lat robię na bimbrze. Truskawka, wiśnia, malina, rabarbar... Naprawdę wychodzą zacne. Tylko ta nieszczęsną śliwka węgierka... No paskudne jest. Dlatego myślę czym podkręcić smak.

BTW, jak robiłeś pomarańcze?
  • Odpowiedz
@DrakkainenV: zlałem właśnie, spróbowałem.

Robiłem 2 wersje: pomarańcza z kawą i pomarańcza z korzennymi przyprawami (goździki, cynamon itp itd)

Generalnie nie jest źle. Na pewno obrałbym ze skóry pomarańczę i dał jej więcej, bo w nalewce jest dużo goryczy i mało pomarańczy, a przeważa kawa i przyprawy korzenne. Połączenie kawy z pomarańczą jest naprawdę świetnie, muszę podrasować ten przepis na następny raz
  • Odpowiedz