Wpis z mikrobloga

i co tam Mireczki? paragony i inflacja grozy jest kalkulacja

NIE opłaca się jednak pichcić samodzielnie na tej kuchence CO2 ten januszowy rosolik czy filet z biedry

koszt jak podają średnio 112 zeta przed inflacją w knajpie 150 zeta teraz niby 300
dla 3 osobowej rodzinki

ALE na pewno są w cenach przyblizonych do przed inflacją na jakieś abonamenty..

koniec januszowania?

#podroze #turystyka #ciekawostki
#urlop #podrozujzwykopem

https://www.money.pl/gospodarka/zamiast-isc-do-restauracji-polacy-gotuja-na-wakacjach-podliczylismy-koszty-6913862344325856a.html

#wakacje
  • 8
  • Odpowiedz
@tekserew: @DerMitteleuropaer tak ale nie rozumiecie

tu nie chodzi o koszty, ale o głupie postawy

na zasadzie jest niby trochę drożej, w normalnych miejscach

oczywiście w hotelach z górnej połki musi być drogo tak samo na jakims bookingu

i ta informacja dochodzi do Mirków (ostatnia)
wiec wpadają na pomysł aby się odegrać i nap..lać kuchenką cały dzień na wakacjach :-)
bo cena idzie z góry

ale jest zupełnie odwrotnie, nadal w
  • Odpowiedz
@DerMitteleuropaer: być może kwestia gustu

ale nap..lać na kuchence w pokoju wynajętym to masz super żarcie nie mówiąc o lodówce hotelowej?

Przecież kontrukcja jest taka aby właśnie tego nie robić..

Rozumiem coś sobie odgrzać, brać na wynosi i na gorąco na miejscu, rybkę we własnej recepturze

ale na..plać dzień i noc obiady to głupota
myślisz że da się taniej niż na stołówce całorocznej w ogromnych garach i zniżkach na ceny, dostawy
  • Odpowiedz
@DerMitteleuropaer: ale nie uważasz że to jakoś dziwne ża akurat w tym roku wysyp takich pomysłów przypadkowo ? jakby w jeden rok cofnięto się o 30 lat do lat 90tych wtedy były takie klimaty..

mało tego wtedy nawet maluchami na dłużej przyjeźdzali, teraz to pogrom, taka zamian nawyków w rok to chyba pokazuje że coś jest na rzeczy
  • Odpowiedz