Wpis z mikrobloga

#eu4
Poleci ktoś jakiś build idei i taktykę na mighala do world conquesta? Warto robić nim one faith czy zwykły WC. Bardziej się opłaca jak najszybciej zjednoczyć islam czy podbić całe indie oraz jakie idee wybrać bo jak wybrałem admin ilościowe handlowe religijne to mi nawet najmniejszy kraik rozwalał armie ale z drugiej strony szybko podbijałem. Robiłem już 2 podejścia do tego ale ok 1600 roku rezygnowałem bo stawało się zwyczajnie denerwujące jakie straty w bitwach ponosiłem.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kacper-bylinka: Mughalami w kontekście idei to nie ma żadnej filozofii i lecisz standardowy zestaw na WC: diplo, admin, religious, quantity, offensive. Twoje jednostki są słabe z natury ze względu na grupę technologiczną. W Indiach nie będzie to miało znaczenia, będzie miało znaczenie przy podboju Europy w późniejszej fazie gry. Dlatego później musisz budować manpower i force limit również poprzez budynki. Natomiast jeśli nawet małe kraje stanowią wyzwanie dla twojego manpowera,
  • Odpowiedz
@Drmscape2: no właśnie miałe. 1620 rok całe indie większość indochin maneluków sporą część chin i kalifat zrobiony dopiero co. Ale przez nieuwagę z resetowaniem truceów zawiązała się koalicja i każde pierdołowate państwo rozwalało moje armie tylko na fortach górskich jakoś dawało radę ale zazwyczaj pomimo że wróg atakował z minusami to ja miałem 3 razy większe straty mimo że na papierze miałem lepsze pod każdym względem armie. Poleciałem admin ilościowe
  • Odpowiedz
@kacper-bylinka: nie potrzebujesz handlowych, jako Mughal będziesz miał wystarczająco hajsu z handlu bo będziesz wiele węzłów dominował. Bierz w pierwszych wojnach w nowych węzłach centers of trade, rób tam kompanie handlowe, będziesz dostawał kupców i odpowiednio kieruj strumień handlu do węzła w którym kasę zbierasz.
Ogarnij odpowiedni skład armii.
  • Odpowiedz