Wpis z mikrobloga

@Helonzy: jak masz pierdyliard apek z dupy poinstalowanych to się nie dziw, że każda cię o tym informuje

powiadomienia zawsze możesz powyłączać

apki odinstalować albo nie pozwalać im na pracę w tle
  • Odpowiedz
  • 638
@Catmmando Jakie pierdyliard, ma allegro, InPost i pocztę... Dodatkowo wyłączenie powiadomień wiąże się z zablokowaniem wszystkich czyli tych że ktoś kupił przedmiot, przelicytował, itd. Z Inpostu też nie da się wyłączyć poszczególnych powiadomień tylko wszystkie od razu. Po co piszesz głupoty?
  • Odpowiedz
Dodatkowo wyłączenie powiadomień wiąże się z zablokowaniem wszystkich

@kikiton: nie prawda, w andku powiadomienia maja własne kategorie od kilku dobrych lat (no chyba że dev leniwy, ale to juz pretensje do deva)
  • Odpowiedz
  • 14
@Leniek Nie ma do wyboru w tych konkretnych aplikacjach, znaczy są tam jakieś ale tak ogólne że nic to nie da albo zablokuje wszystko. To wina aplikacji nie systemu
  • Odpowiedz
@Leniek Ja tylko napisałem jak jest, Jeśli ktoś kupuje z allegro, czasem wysyła też paczki to ciężko zrezygnować z tych 2 aplikacji a aplikacja maila to już pomijam bo bez tego się nie da funkcjonować ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@TopowyJanusz: powinienem był uściślić, że to głupota dla mnie, bo rozumiem, że ludzie mogą lubić być zasypywani spamem powiadomień z każdej jednej strony. Dla mnie to najgorsza funkcja jaka dodano do przeglądarki (jakby wyświetlanie powiadomień o cookies nie wystarczyło, to teraz przypadkiem kliknij, że zgadzasz się na powiadomienia z jakiejś strony będącej odnogą WP), a teraz jeszcze wchodzi to na Safari od Apple. Od tego mam aplikacje.
Dotąd wkurzały mnie
  • Odpowiedz
@Catmmando: plusują cię pewnie te niedojdy, które sterczą przed paczkomatami i wbijają nr tel. potem pin i qrva zajmują paczkomat na długo. Jak ostatnio przy jednej takiej tępej babie, walącej w ekran swoimi tipsam, otwierałem sobie zdalnie apką, to się zesrała, że to jej paczkę wyciągam. Qrvie nie pomogły tłumaczenia, że na etykiecie jest mój nr tel.
OP ma rację - wystarczyłoby jedno powiadomienie, ale czasem jest ich w chooy!
  • Odpowiedz