Aktywne Wpisy
skrajnie-umiarkowany +1070
Zmarł polski żołnierz raniony na granicy.
W tym wątku wrzucamy mordy tych którzy szczuli przeciwko Polsce, przeciwko polskim żołnierzom i SĄ ZA TO WSPÓŁODPOWIEDZIALNI
#bekazlewactwa #wojna #ukraina #polska #rosja
W tym wątku wrzucamy mordy tych którzy szczuli przeciwko Polsce, przeciwko polskim żołnierzom i SĄ ZA TO WSPÓŁODPOWIEDZIALNI
#bekazlewactwa #wojna #ukraina #polska #rosja
Polnischefuhrer +46
#przegryw nigdy nie rozumiałem czemu inni faceci spuszczają się nad samochodami. Dla mnie samochód musi mnie przewieźć z punktu a do b. Natomiast jego parametry parametry techniczne gdzie typu ilość koni, zawieszenie i inne bzdety mnie #!$%@?ą, na #!$%@? Ci samochód 250km skoro na każdym kroku masz fotoradar? XD
Jeszcze ktoś wpadnie na pomysł, żeby robić mięsne dania w ksztalcie warzyw. Ale to byłoby dziwne. Tak mniej więcej postrzegam wegañskich klientów na mięsopodobne dania..
https://www.insider.com/arbys-meat-carrot-made-out-of-turkey-2019-6
Zresztą walisz w chochoła, odchodzi się od tego nazewnictwa. Co raz więcej na półkach produktów bezmięsnych które nazywają się po prostu wegańskie kąski/plastry itp.
@hu-nows: może z tego samego powodu z którego producenci mięsa robią szynkę z drobiu, polędwicę drobiową, tatar z losowego zwierzaka i inne? xD
@hu-nows: mięso samo w sobie nie ma smaku, dopiero przyprawy go nadają. Próbowałeś zjeść kiedyś usmażoną pierś z
Jak chcesz nazwać wegańską kiełbaskę żeby nie musieć się #!$%@?ć z wprowadzeniem nowego nazewnictwa? Roślinny roll z soi? Wegetariański walec?
Poza tym produkty wegańskie stylizowane na mięsne mają zachęcić również mięsożerców do spróbowania, wegetarianie nie są jedynymi konsumentami wegetariańskich produktów
fun-fact: niektórzy weganie nie lubią mięsa, nie każdego obchodzi to jak giną zwierzęta potrzebne do produkcji kiełbasy i sami nie kupują "mięsnej rośliny"
@domestos-z-szaletu: smak to ma pieczywo. Mięso praktycznie jest jedynie nośnikiem smaku: jak np tofu. Praktycznie nikt nigdzie nie je nieprzyprawionego mięsa toną przypraw.
Jest cała masa ludzi którzy przychodzą na zakupy z nudów i dla odmiany testują różne produkty.
Generalnie tego typu produkty są dla ludzi jedzących mięso, które przykładowo będąc wystraszone przekazem marketingowym chcą spróbować "lżejszych" "zamienników" mięsa. Substytut mięsa w produkcji i logistyce jest znacznie
@El_Trufel: Ale jak zrobisz z tego lazanie to juz takiej wielkiej roznicy nie ma
raz jadłam kanapkę w jakimś fast foodzie z panierowanym wege "kurczakiem" i autentycznie byłam obsrana, że obsługa przez przypadek dała mi prawdziwą kurę, po paru latach bez mięsa nie byłam w stanie stwierdzić różnicy.
ogólnie jest postęp w ciągu ostatnich paru lat w tej branży.
wege kurczaka jadłam w paru fast foodach ciężko mi sobie przypomnieć, gdzie tego konkretnego, na pewno ma coś takiego burger King z popularnych sieciowek i możliwe, że tam.