Tak się składa że przy obecnym przyroście naturalnym, jednym z najniższych w Europie, czekają nas w przyszłości głodowe emerytury. Także jedyna opcja tak naprawdę to sprowadzanie migrantów.
Oczywiście błędem jest wg mnie sprowadzanie muzułmanów, no ale ktoś musi tak czy siak zapełnić lukę. Moim zdaniem najlepiej sprowadzać Azjatów (Filipiny, Wietnam itp.), co PiS już zresztą robi. Są oni w większości bezproblemowi i nie narzucają w żaden sposób swojej kultury.
@Arboree Ratowanie emerytur imigrantami jest tylko chwilowym rozwiązaniem. Przy założeniu, że kraj przyjmuje w przeciągu kilku lat milion legalnie pracujących imigrantow no to jest to korzystne bardzo dla ZUS. No bo ZUS ma zdecydowanie większe wpływy, natomiast jest jeszcze druga strona medalu za kilkadziesiąt lat ZUS będzie miał znacznie większe wydatki. Imigranci też mają prawo do emerytury przecież i trzeba im to wypłacić, czyli niejako wraca się do punktu wyjścia. Podwyższenie wieku
Najwięcej ściąga z Ukrainy, Białorusi, Gruzji czy Indii. Poza tym to nie partia polityczna wnioskuje o zezwolenie na pracę tylko pracodawca u którego cudzoziemiec ma pracować. Wiem, że zaraz mi wrzucisz grafikę ile tam od 2015 przybyło muzułmanów i że Orlen teraz ściąga ich do Płocka, ale stwierdzenie że PiS ściąga najwiecje imigrantów z krajów muzułmańskich jest kłamstwem
@Arboree: Ta koncepcja ratowania systemu emerytalnego imigrantami, tu w szczególności z 3go Świata jest bzdurna. Statystyki zbierane przez dekady na zachodzie pokazują że de facto tylko biali dokładają się do systemu - czarni w szczególności są średnio ogromnym kosztem dla całego systemu (słaba praca lub jej brak przez niskie IQ, wysoki współczynnik przestępstw, bardzo dużo pieniędzy brane z socjalu, etc.) i tak naprawdę jedynie tutaj Ukraińcy + Białorusini jako tako działają.
Tak się składa że przy obecnym przyroście naturalnym, jednym z najniższych w Europie, czekają nas w przyszłości głodowe emerytury. Także jedyna opcja tak naprawdę to sprowadzanie migrantów.
Głodowe emerytury dostaniemy i z migrantami i bez nich. A jak nasprowadzają migrantów to czas naszych głodowych emerytur spędzimy prześladowani przez migrantów.
Oczywiście błędem jest wg mnie sprowadzanie muzułmanów, no ale ktoś musi tak czy siak zapełnić lukę. Moim zdaniem najlepiej sprowadzać Azjatów (Filipiny, Wietnam itp.), co PiS już zresztą robi. Są oni w większości bezproblemowi i nie narzucają w żaden sposób swojej kultury.
#francja #polityka #pis #imigranci
źródło: kdqh
PobierzNajwięcej ściąga z Ukrainy, Białorusi, Gruzji czy Indii. Poza tym to nie partia polityczna wnioskuje o zezwolenie na pracę tylko pracodawca u którego cudzoziemiec ma pracować. Wiem, że zaraz mi wrzucisz grafikę ile tam od 2015 przybyło muzułmanów i że Orlen teraz ściąga ich do Płocka, ale stwierdzenie że PiS ściąga najwiecje imigrantów z krajów muzułmańskich jest kłamstwem
Głodowe emerytury dostaniemy i z migrantami i bez nich. A jak nasprowadzają migrantów to czas naszych głodowych emerytur spędzimy prześladowani przez migrantów.