Wpis z mikrobloga

#bekazlewactwa

Hehe jak ja kocham ten ból d--y na wykopie o zarobki w Polsce. Wykop portal gdzie ludzie chwalą się, że siedzą w pracy na własnie wykopie, oglądają zdjęcia słodkich kotków i są w stanie g---o zaoferować swojemu pracodawcy. Jeb&^y plebs.

Jeszcze ten tytuł "Jeśli masz trzydziestkę na karku i jeszcze stąd nie wyjechałeś, to znaczy, że jesteś frajerem albo masz bogatych starych."

To ty (tak śmieciu specjalnie z małej litery, bo jesteś gównem) jesteś frajerem i idziesz po najmniejszej linii oporu.

Podniecasz się, że tu zagranico dobry Pan płaci na zmywaku tyle, że stać Cię na jedzenie i jeszcze ubrania w lumpie się kupi, a resztę odłoży na przyszłość.

W tym samym czasie twoja rodzina starzeje się w Polsce, a ty starasz się raz na pół roku wyrwać promocję na lot Rynairem, aby wrócić do mamci.

Pozdrawiam. Jeśli mieszkacie #zagranico będzie was stać na maść na ból d--y.
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@msq: Nie mam syndromu wyparcia. Po prostu denerwuje mnie psioczenie na zarobki w tym kraju. Rozumiem ty jesteś mądry to zarobisz i w Polsce i zagranicą i o to mi chodzi.

Mi np. wystarczy 7 tys. polskich złotych po paru latach pracy w Polsce i szczęśliwe życie z dziewczyną, rodziną i znajomymi. I chce wierzyć, że tak będzie. Tak po prostu.
  • Odpowiedz
Mi np. wystarczy 7 tys. polskich złotych po paru latach pracy w Polsce

@studentskyyy: Skoncz studia i znajdz prace. Jak juz znajdziesz to wtedy do Ciebie moze dotrze ze 7k PLN na reke to zarabia niewielki procent ludzi w PL.

Mam takie wrazenie ze ja dluzej pracowalem w Polsce niz Ty chodzisz po swiecie :)
  • Odpowiedz
@msq: Ale zarobisz tyle, żeby dobrze żyć, przecież mówiłeś, że nie o pieniądze się rozchodzi. Dobra koniec, bo trafimy do gorących i ból d--y przekroczy próg krytyczny.
  • Odpowiedz
Może tak być, ile lat pracowałeś w Polsce?

@studentskyyy: troche ponad 20 lat :) I zaluje ze nie wyjechalem wczesniej. Zamiast czerpiac wiedze z bledow starszych... ale masz prawodo wlasnych bledow i zmarnowania 20 lat - kto bogatemu zabroni?

To nie ironia - jestes mlody - jestes bogaty. Tyle ze zrozumiesz to jak zbiedniejesz. Nie pekaj - nie Ty pierwszy :)
  • Odpowiedz
@msq: No to prawie się zgadza :) Ale nie psuj mi marzeń, mam zamiar nabrać doświadczenia w pracy, potem założyć firmę na którą mam swój plan, a następnie mam nadzieje, że się ułoży :P
  • Odpowiedz
@studentskyyy:

Zaluje ze nie wyjechalem wczesniej. Zamiast czerpiac wiedze z bledow starszych... ale masz prawodo wlasnych bledow i zmarnowania 20 lat - kto bogatemu zabroni?

To nie ironia - jestes mlody - jestes bogaty. Tyle ze zrozumiesz to jak zbiedniejesz. Nie pekaj - nie Ty pierwszy :)
  • Odpowiedz