Aktywne Wpisy
mybeer +168
Ile netto zarabiają Polacy pod koniec 2024 roku? Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie.
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Ile zarabiasz miesięcznie na rękę?
- Poniżej 4.000 8.2% (539)
- 4.001-5.500 15.4% (1014)
- 5.501-7.000 16.6% (1094)
- 7.001-9.000 14.1% (927)
- 9.001-12.000 14.5% (954)
- 12.001-15.000 7.7% (509)
- 15.001-18.000 4.9% (322)
- 18.001-22.000 3.8% (252)
- Powyżej 22.000 10.6% (701)
- Nie zarabiam w Polsce 4.2% (274)
radziuxd +1356
Hehe jak ja kocham ten ból d--y na wykopie o zarobki w Polsce. Wykop portal gdzie ludzie chwalą się, że siedzą w pracy na własnie wykopie, oglądają zdjęcia słodkich kotków i są w stanie g---o zaoferować swojemu pracodawcy. Jeb&^y plebs.
Jeszcze ten tytuł "Jeśli masz trzydziestkę na karku i jeszcze stąd nie wyjechałeś, to znaczy, że jesteś frajerem albo masz bogatych starych."
To ty (tak śmieciu specjalnie z małej litery, bo jesteś gównem) jesteś frajerem i idziesz po najmniejszej linii oporu.
Podniecasz się, że tu zagranico dobry Pan płaci na zmywaku tyle, że stać Cię na jedzenie i jeszcze ubrania w lumpie się kupi, a resztę odłoży na przyszłość.
W tym samym czasie twoja rodzina starzeje się w Polsce, a ty starasz się raz na pół roku wyrwać promocję na lot Rynairem, aby wrócić do mamci.
Pozdrawiam. Jeśli mieszkacie #zagranico będzie was stać na maść na ból d--y.
Mi np. wystarczy 7 tys. polskich złotych po paru latach pracy w Polsce i szczęśliwe życie z dziewczyną, rodziną i znajomymi. I chce wierzyć, że tak będzie. Tak po prostu.
@studentskyyy: Gowno rozumiesz. Mowie Ci ze nie zarobie w PL tyle ile za granica.
@studentskyyy: Przeciez wszystkie emigracyjne debile tak mowia, co nie?
@studentskyyy: Skoncz studia i znajdz prace. Jak juz znajdziesz to wtedy do Ciebie moze dotrze ze 7k PLN na reke to zarabia niewielki procent ludzi w PL.
Mam takie wrazenie ze ja dluzej pracowalem w Polsce niz Ty chodzisz po swiecie :)
@studentskyyy: Zeby dobrze zyc kasa to nie wszystko :) I mowilem ze nie wyemigrowalem z powodu zarobkow.
@studentskyyy: troche ponad 20 lat :) I zaluje ze nie wyjechalem wczesniej. Zamiast czerpiac wiedze z bledow starszych... ale masz prawodo wlasnych bledow i zmarnowania 20 lat - kto bogatemu zabroni?
To nie ironia - jestes mlody - jestes bogaty. Tyle ze zrozumiesz to jak zbiedniejesz. Nie pekaj - nie Ty pierwszy :)
Zaluje ze nie wyjechalem wczesniej. Zamiast czerpiac wiedze z bledow starszych... ale masz prawodo wlasnych bledow i zmarnowania 20 lat - kto bogatemu zabroni?
To nie ironia - jestes mlody - jestes bogaty. Tyle ze zrozumiesz to jak zbiedniejesz. Nie pekaj - nie Ty pierwszy :)
@wysuszony: Dzięki za ogonki Suchy. Masz u mnie kąt na flacie na trzy dni za tą wgrywę - mieści się osiemnastu to i dziewiętnasty się przechowa.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu