Zmodyfikowałam przepis na muffinki i zrobiłam ciasto, które mogą jeść ludzie z #insulinoodpornosc Jestem z siebie dumna, bo nie smakuje jak styropian albo kawałek tektury
Ciasto wypiekałam w jednej keksówce o wymiarach 26 cm x 15 cm x 6 cm.
Wypiekanie - łączy czas - 55 minut: 180 stopni, góra-dół, ok. 30 minut, następnie skręciłam temperaturę do 160 stopni i piekłam dalsze 25 minut (do tzw. suchego patyczka).
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska #jedzenie
Przepis! - wrzuciłam też na bloga (łatwiej będzie znaleźć, niż szukać tego na wypoku w ulubionych) - https://www.przepisnikmoniki.pl/2023/06/ciasto-z-maki-penoziarnistej-z-borowkami.html
Ciasto wypiekałam w jednej keksówce o wymiarach 26 cm x 15 cm x 6 cm.
Wypiekanie - łączy czas - 55 minut: 180 stopni, góra-dół, ok. 30 minut, następnie skręciłam temperaturę do 160 stopni i piekłam dalsze 25 minut (do tzw. suchego patyczka).
Składniki:
200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
1