@szmichal ciężko powiedzieć bo to kwestia tego że amerykański FED powiedział że matic to Securities podobnie jak inne krypto które wymienili, do tego pozew binance i coinbase. Osobiście uważam że warto robić DCA i cena w okresie końca wakacji wzrośnie i da zarobić. To moje przemyślenia
@duzeelobenc pomyliłem się generalnie bo chodzi o SEC a nie FED, linku dokładnego ci teraz nie powiem ale jak wpiszesz coś w stylu "official SEC statement June 2023" to powinno się wyświetlić
@Veeren: oczywiście, że matic i wymienione krypto to papiery wartościowe, można się zgodzić z SEC. Sam dokupiłem teraz, liczę że się dogadają, stworzą regulacje i wtedy będzie rajd lepszy niż w 2021
@kacperXD_08 a czemu są one papierami wartościowymi a nie towarami? CFTC w oficjalnych dokumentach uznaje wiele kryptowalut jako właśnie towary co z definicji wyklucza bycie Securities
@Veeren: wszystkie krypto to securities (może poza stable), a że się dogadali z jakimiś kolegami, że oznaczą btc i eth jako commodities to już jakieś ich szachrajki. Nie oszukujmy się każdy kupuje krypto traktując je jak akcje danego blockchainu
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link