Jak to się stało że dorosłem do konfederacji: 1. Jak już się wyjdzie spod opieki mamusi, okazuje się że życie nie jest takie kolorowe. Trzeba dużo zarabiać żeby w ogóle w tym kraju żyć. 2. Służba zdrowia niby państwowa, a jednak muszę wydawać kupę kasy na specjalistów bo najbliższe terminy na nfz są za 2 lata. Prywatnie mam w ciągu 3 dni. Za co płacę te podatki? Gdyby nie to że chodzę prywatnie do lekarza to już dawno bym zdechł. Jeden specjalista pokierował do drugiego, drugi do trzeciego, wdrożono leczenie i wszystko jest pod kontrolą. Cała diagnostyka prywatnie zajęła mi miesiąc. Koszty - 10k złotych. Na nfz pierwszy specjalista to 2 lata oczekiwania. Po dwóch latach byłoby już po zawodach. 3. 500+, 13, 14 emerytury - funduje się je z coraz wyższych podatków. Kto płaci te podatki? No głównie tacy jak ja. Kto jest beneficjentem socjalu? Nie ja, ja mam tylko płacić i się cieszyć że mogę fundować wszystko innym - samemu przy tym cierpiąc. 4. Kobiety - nie mam problemu do kobiet, ale mam problem z tym że ciągle dostają nowe przywileje mimo gadki o równości. Wszystkie partie prześcigają się w rozdawaniu przywilejów kobietom - z wyjątkiem konfederacji 5. Samochód to lepsza opcja transportu niż zbiorkom. Nie muszę gnieść się z innymi ludźmi i dostosowywać się pod rozkłady jazdy. Daje mi to pewne poczucie wolności. Poza tym bardzo lubię ryk v6 o poranku. Żadna z partii nie sprzeciwia się eliminacji samochodów spalinowych do 2035 - z wyjątkiem Konfederacji, 6. Chcę sobie kupić mieszkanie, ale chwila - zaraz będzie trzeba je remontować pod emisyjność tak jak Unia sobie zażyczy. I tak je kupię i pewnie będzie mnie stać na remont, ale znowu kupa kasy poleci na ekologiczne #!$%@? które wprowadzane jest tylko w Europie. 7. Wpadając w drugi próg podatkowy i tak płaciłbym nominalnie więcej niż ludzie z pierwszego progu. Dlaczego w drugim progu mam płacić procentowo więcej, a nie procentowo tyle samo co reszta? Znowu grabienie z pieniędzy.
@tomo1111: mam podobnie tylko ja ich szczerze nie lubię, a Korwy to w ogóle nienawidzę za to jak ośmieszył i obrzydził wiele słusznych idei. Wkurza mnie ich populizm, brak programu, nie po drodze mi z narodowcami, brakuje mi i to bardzo pomysłu decentralizacji władzy itd. Tylko, że jeżeli chodzi o sprawy ważne a nie bzdury to są jedynymi, którzy o nich nei tylko mówią, ale się sprzeciwiają.
@niecodziennyszczon no taka partia mogłaby mieć kilka milionów członków, którzy to właśnie kierują się egoizmem pobierając socjal i inne przysługujące przywileje tylko dlatego, że płaczą jak im źle a na dobrą sprawę nie chcą ruszyć dupy i UCZCIWIE zapracować na swoje odprowadzając podatki, żeby nie być tym egoistycznym pasożytem
@tomo1111 Ogólnie spoko, sęk w tym ze Konfederacja ma to w dupie. Jedyne co zrobi to: - zakaz obrazania Kościolka - zakaz aborcji - wspolpraca z Rosja - promowanie antynauki i altmedow - mariaż panstwa z Ordo Szuris - wpuszczanie szpiegow Rosyjskich do Polskiej polityki - wprowadzanie wrecz systemowej ksenofobii i nienawisci na tle narodowosciowym, teraz glownie wobec Ukraincow
Moze sie usamodzielniles, ale nadal jestes naiwny jak dziecko
@tomo1111: ja WYrosłem z konfederacji, gdy okazało się, że są beciakami, spermiarzami i kokoldami a doktore memcene musi mieć nierozerwalne małżeństwo bo jego p0lka leci na midela
@tomo1111: Przecież nacjololo popierają 500+. Co do kobiet, to 5 lat wcześniejsza emerytura, przy na dodatek 10 lat dłuższym życiu, są tak kolosalnym niesprawiedliwym transferem na miliardy złotych (+ w EU już wszystkie 'lewackie' kraje potrafiły to znieść albo są w trakcie), że inne gównobonusy przy tym blakną i nie ma sensu nad nimi rozwadniać. Czy konfa wyrówna wiek emerytalny, czy jako konserwokościółkowcy utrzymają, bo wierzą w inne społeczne role mężczyzn
Kupipmy kilka czołgów od Amerykanów i poprosimy by ci w zamian kazali się unii #!$%@?ć
@Towarzysz_Pawulon: ale Konfederacja? Oni to raczej kupią czołgi od Rosji.
A na poważnie, powiązania przemysłu europejskiego z USA, są dużo większe niż powiązania polski z USA. Jak masz więcej niż przeciętny fan konfederacji, zrozumiesz, jeśli nie, to przykro mi.
2. Służba zdrowia niby państwowa, a jednak muszę wydawać kupę kasy na specjalistów
Dopuści ubezpieczycieli prywatnych i planują wprowadzić system przejściowy zanim będzie pełna prywatyzacja, bo inaczej okazałoby się, że stare baby muszą płacić 2k ubezpieczenia.
3. 500+, 13, 14 emerytury - funduje się je z coraz wyższych podatków. Kto płaci te podatki? No głównie tacy jak ja.
Przede wszystkim nie wprowadzą nowych socjali i inflacja pozwoli
Co do sluzby zdrowia to smieszna sytuacja jest z tym, ze place miesiecznie 1k+ skladki zdrowotnej. Ostatnio mialem klopoty ze zdrowiem i niestety wszystko i tak robilem prywatnie, bo na NFZ najblizszy termin (nawet z adnotacja "pilne") byl na koniec tego roku. Prywatnie ogarniety temat w ciagu tygodnia, leczenie szybko wdrozone i juz wracam do zdrowia. Do konca roku to nie wiem czy byloby co
@tomo1111: o ile się zgadzam z tobą we wszystkim to z tym niestety nie mogę. Polskie miasta wojewódzkie są tak #!$%@? zakorkowane że to jest przegięcie i akurat tutaj z bólem serca muszę przyznać że w godzinach 7-18 zbiorkom funkcjonuje w dużych miastach lepiej niż podróżowanie autem i jest to fakt. Zbiorkom jest tańszy i szybszy lub tak samo szybki jak auto. Na dodatek
a doktore memcene musi mieć nierozerwalne małżeństwo bo jego p0lka leci na midela
Raczej nie leci, bo nie ma na co. Mentzen ma wielokrotnie wiekszy majatek niz Midel z tych swoich betonowych klatek jesli brac ten czynnik pod uwage i do tego biznes o rozpoznawalnosci poza Polske.
A co do nierozerwalnego malzenstwa to dlaczego niby nie moze go miec skoro ma na to ochote? Nikt nikogo nie zmusza zeby cos takiego
ale Konfederacja? Oni to raczej kupią czołgi od Rosji.
xD wysryw z dupy już na starcie, przypomnij se lepiej kto zapraszał na wystąpienia stalinowskiego zbrodniarza i prokuratora wydającego wyroki śmierci za komuny
na poważnie, powiązania przemysłu europejskiego z USA, są dużo większe niż powiązania polski z USA. Jak masz więcej niż przeciętny fan konfederacji, zrozumiesz, jeśli nie, to przykro
Stany mają w dupie jakieś umowy, wysadzili Niemaszkom gazociąg, na który wpompowali
1. Jak już się wyjdzie spod opieki mamusi, okazuje się że życie nie jest takie kolorowe. Trzeba dużo zarabiać żeby w ogóle w tym kraju żyć.
2. Służba zdrowia niby państwowa, a jednak muszę wydawać kupę kasy na specjalistów bo najbliższe terminy na nfz są za 2 lata. Prywatnie mam w ciągu 3 dni. Za co płacę te podatki? Gdyby nie to że chodzę prywatnie do lekarza to już dawno bym zdechł. Jeden specjalista pokierował do drugiego, drugi do trzeciego, wdrożono leczenie i wszystko jest pod kontrolą. Cała diagnostyka prywatnie zajęła mi miesiąc. Koszty - 10k złotych. Na nfz pierwszy specjalista to 2 lata oczekiwania. Po dwóch latach byłoby już po zawodach.
3. 500+, 13, 14 emerytury - funduje się je z coraz wyższych podatków. Kto płaci te podatki? No głównie tacy jak ja. Kto jest beneficjentem socjalu? Nie ja, ja mam tylko płacić i się cieszyć że mogę fundować wszystko innym - samemu przy tym cierpiąc.
4. Kobiety - nie mam problemu do kobiet, ale mam problem z tym że ciągle dostają nowe przywileje mimo gadki o równości. Wszystkie partie prześcigają się w rozdawaniu przywilejów kobietom - z wyjątkiem konfederacji
5. Samochód to lepsza opcja transportu niż zbiorkom. Nie muszę gnieść się z innymi ludźmi i dostosowywać się pod rozkłady jazdy. Daje mi to pewne poczucie wolności. Poza tym bardzo lubię ryk v6 o poranku. Żadna z partii nie sprzeciwia się eliminacji samochodów spalinowych do 2035 - z wyjątkiem Konfederacji,
6. Chcę sobie kupić mieszkanie, ale chwila - zaraz będzie trzeba je remontować pod emisyjność tak jak Unia sobie zażyczy. I tak je kupię i pewnie będzie mnie stać na remont, ale znowu kupa kasy poleci na ekologiczne #!$%@? które wprowadzane jest tylko w Europie.
7. Wpadając w drugi próg podatkowy i tak płaciłbym nominalnie więcej niż ludzie z pierwszego progu. Dlaczego w drugim progu mam płacić procentowo więcej, a nie procentowo tyle samo co reszta? Znowu grabienie z pieniędzy.
Teraz w świetle tych informacji które tu podałem - jaka partia ma poglądy dla mnie najbardziej korzystne?
#konfederacja #polityka #neuropa #bekazlewactwa
@tomo1111: Czym latasz?
Jedyne co zrobi to:
- zakaz obrazania Kościolka
- zakaz aborcji
- wspolpraca z Rosja
- promowanie antynauki i altmedow
- mariaż panstwa z Ordo Szuris
- wpuszczanie szpiegow Rosyjskich do Polskiej polityki
- wprowadzanie wrecz systemowej ksenofobii i nienawisci na tle narodowosciowym, teraz glownie wobec Ukraincow
Moze sie usamodzielniles, ale nadal jestes naiwny jak dziecko
-mają #!$%@? we wszystko co napisałeś, a chodzi im jedynie o wprowadzenie katotalibanu xD
Kupipmy kilka czołgów od Amerykanów i poprosimy by ci w zamian kazali się unii #!$%@?ć
@tomo1111: ja WYrosłem z konfederacji, gdy okazało się, że są beciakami, spermiarzami i kokoldami a doktore memcene musi mieć nierozerwalne małżeństwo bo jego p0lka leci na midela
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Co do kobiet, to 5 lat wcześniejsza emerytura, przy na dodatek 10 lat dłuższym życiu, są tak kolosalnym niesprawiedliwym transferem na miliardy złotych (+ w EU już wszystkie 'lewackie' kraje potrafiły to znieść albo są w trakcie), że inne gównobonusy przy tym blakną i nie ma sensu nad nimi rozwadniać. Czy konfa wyrówna wiek emerytalny, czy jako konserwokościółkowcy utrzymają, bo wierzą w inne społeczne role mężczyzn
@Towarzysz_Pawulon: ale Konfederacja? Oni to raczej kupią czołgi od Rosji.
A na poważnie, powiązania przemysłu europejskiego z USA, są dużo większe niż powiązania polski z USA. Jak masz więcej niż przeciętny fan konfederacji, zrozumiesz, jeśli nie, to przykro mi.
Dopuści ubezpieczycieli prywatnych i planują wprowadzić system przejściowy zanim będzie pełna prywatyzacja, bo inaczej okazałoby się, że stare baby muszą płacić 2k ubezpieczenia.
Przede wszystkim nie wprowadzą nowych socjali i inflacja pozwoli
Co do sluzby zdrowia to smieszna sytuacja jest z tym, ze place miesiecznie 1k+ skladki zdrowotnej. Ostatnio mialem klopoty ze zdrowiem i niestety wszystko i tak robilem prywatnie, bo na NFZ najblizszy termin (nawet z adnotacja "pilne") byl na koniec tego roku. Prywatnie ogarniety temat w ciagu tygodnia, leczenie szybko wdrozone i juz wracam do zdrowia. Do konca roku to nie wiem czy byloby co
@tomo1111: o ile się zgadzam z tobą we wszystkim to z tym niestety nie mogę. Polskie miasta wojewódzkie są tak #!$%@? zakorkowane że to jest przegięcie i akurat tutaj z bólem serca muszę przyznać że w godzinach 7-18 zbiorkom funkcjonuje w dużych miastach lepiej niż podróżowanie autem i jest to fakt. Zbiorkom jest tańszy i szybszy lub tak samo szybki jak auto. Na dodatek
Raczej nie leci, bo nie ma na co. Mentzen ma wielokrotnie wiekszy majatek niz Midel z tych swoich betonowych klatek jesli brac ten czynnik pod uwage i do tego biznes o rozpoznawalnosci poza Polske.
A co do nierozerwalnego malzenstwa to dlaczego niby nie moze go miec skoro ma na to ochote? Nikt nikogo nie zmusza zeby cos takiego
xD wysryw z dupy już na starcie, przypomnij se lepiej kto zapraszał na wystąpienia stalinowskiego zbrodniarza i prokuratora wydającego wyroki śmierci za komuny
Stany mają w dupie jakieś umowy, wysadzili Niemaszkom gazociąg, na który wpompowali