Wpis z mikrobloga

Jak to się stało że dorosłem do konfederacji:
1. Jak już się wyjdzie spod opieki mamusi, okazuje się że życie nie jest takie kolorowe. Trzeba dużo zarabiać żeby w ogóle w tym kraju żyć.
2. Służba zdrowia niby państwowa, a jednak muszę wydawać kupę kasy na specjalistów bo najbliższe terminy na nfz są za 2 lata. Prywatnie mam w ciągu 3 dni. Za co płacę te podatki? Gdyby nie to że chodzę prywatnie do lekarza to już dawno bym zdechł. Jeden specjalista pokierował do drugiego, drugi do trzeciego, wdrożono leczenie i wszystko jest pod kontrolą. Cała diagnostyka prywatnie zajęła mi miesiąc. Koszty - 10k złotych. Na nfz pierwszy specjalista to 2 lata oczekiwania. Po dwóch latach byłoby już po zawodach.
3. 500+, 13, 14 emerytury - funduje się je z coraz wyższych podatków. Kto płaci te podatki? No głównie tacy jak ja. Kto jest beneficjentem socjalu? Nie ja, ja mam tylko płacić i się cieszyć że mogę fundować wszystko innym - samemu przy tym cierpiąc.
4. Kobiety - nie mam problemu do kobiet, ale mam problem z tym że ciągle dostają nowe przywileje mimo gadki o równości. Wszystkie partie prześcigają się w rozdawaniu przywilejów kobietom - z wyjątkiem konfederacji
5. Samochód to lepsza opcja transportu niż zbiorkom. Nie muszę gnieść się z innymi ludźmi i dostosowywać się pod rozkłady jazdy. Daje mi to pewne poczucie wolności. Poza tym bardzo lubię ryk v6 o poranku. Żadna z partii nie sprzeciwia się eliminacji samochodów spalinowych do 2035 - z wyjątkiem Konfederacji,
6. Chcę sobie kupić mieszkanie, ale chwila - zaraz będzie trzeba je remontować pod emisyjność tak jak Unia sobie zażyczy. I tak je kupię i pewnie będzie mnie stać na remont, ale znowu kupa kasy poleci na ekologiczne #!$%@? które wprowadzane jest tylko w Europie.
7. Wpadając w drugi próg podatkowy i tak płaciłbym nominalnie więcej niż ludzie z pierwszego progu. Dlaczego w drugim progu mam płacić procentowo więcej, a nie procentowo tyle samo co reszta? Znowu grabienie z pieniędzy.

Teraz w świetle tych informacji które tu podałem - jaka partia ma poglądy dla mnie najbardziej korzystne?
#konfederacja #polityka #neuropa #bekazlewactwa
  • 77
  • Odpowiedz
@tomo1111: mam podobnie tylko ja ich szczerze nie lubię, a Korwy to w ogóle nienawidzę za to jak ośmieszył i obrzydził wiele słusznych idei. Wkurza mnie ich populizm, brak programu, nie po drodze mi z narodowcami, brakuje mi i to bardzo pomysłu decentralizacji władzy itd. Tylko, że jeżeli chodzi o sprawy ważne a nie bzdury to są jedynymi, którzy o nich nei tylko mówią, ale się sprzeciwiają.
  • Odpowiedz
@niecodziennyszczon no taka partia mogłaby mieć kilka milionów członków, którzy to właśnie kierują się egoizmem pobierając socjal i inne przysługujące przywileje tylko dlatego, że płaczą jak im źle a na dobrą sprawę nie chcą ruszyć dupy i UCZCIWIE zapracować na swoje odprowadzając podatki, żeby nie być tym egoistycznym pasożytem
  • Odpowiedz
@tomo1111 Ogólnie spoko, sęk w tym ze Konfederacja ma to w dupie.
Jedyne co zrobi to:
- zakaz obrazania Kościolka
- zakaz aborcji
- wspolpraca z Rosja
- promowanie antynauki i altmedow
- mariaż panstwa z Ordo Szuris
- wpuszczanie szpiegow Rosyjskich do Polskiej polityki
- wprowadzanie wrecz systemowej ksenofobii i nienawisci na tle narodowosciowym, teraz glownie wobec Ukraincow

Moze sie usamodzielniles, ale nadal jestes naiwny jak dziecko
  • Odpowiedz
@tomo1111: Jak to się stało że wyrosłem z konfederacji:
-mają #!$%@? we wszystko co napisałeś, a chodzi im jedynie o wprowadzenie katotalibanu xD
  • Odpowiedz
Jak to się stało że dorosłem do konfederacji

@tomo1111: ja WYrosłem z konfederacji, gdy okazało się, że są beciakami, spermiarzami i kokoldami a doktore memcene musi mieć nierozerwalne małżeństwo bo jego p0lka leci na midela
  • Odpowiedz
@tomo1111: Przecież nacjololo popierają 500+.
Co do kobiet, to 5 lat wcześniejsza emerytura, przy na dodatek 10 lat dłuższym życiu, są tak kolosalnym niesprawiedliwym transferem na miliardy złotych (+ w EU już wszystkie 'lewackie' kraje potrafiły to znieść albo są w trakcie), że inne gównobonusy przy tym blakną i nie ma sensu nad nimi rozwadniać. Czy konfa wyrówna wiek emerytalny, czy jako konserwokościółkowcy utrzymają, bo wierzą w inne społeczne role mężczyzn
  • Odpowiedz
Kupipmy kilka czołgów od Amerykanów i poprosimy by ci w zamian kazali się unii #!$%@?ć

@Towarzysz_Pawulon: ale Konfederacja? Oni to raczej kupią czołgi od Rosji.

A na poważnie, powiązania przemysłu europejskiego z USA, są dużo większe niż powiązania polski z USA. Jak masz więcej niż przeciętny fan konfederacji, zrozumiesz, jeśli nie, to przykro mi.
  • Odpowiedz
@MajsterOfWihajster: Odpowiem za autora.

2. Służba zdrowia niby państwowa, a jednak muszę wydawać kupę kasy na specjalistów

Dopuści ubezpieczycieli prywatnych i planują wprowadzić system przejściowy zanim będzie pełna prywatyzacja, bo inaczej okazałoby się, że stare baby muszą płacić 2k ubezpieczenia.

3. 500+, 13, 14 emerytury - funduje się je z coraz wyższych podatków. Kto płaci te podatki? No głównie tacy jak ja.

Przede wszystkim nie wprowadzą nowych socjali i inflacja pozwoli
  • Odpowiedz
1:1 jakbym siebie widzial co do pogladow

Co do sluzby zdrowia to smieszna sytuacja jest z tym, ze place miesiecznie 1k+ skladki zdrowotnej. Ostatnio mialem klopoty ze zdrowiem i niestety wszystko i tak robilem prywatnie, bo na NFZ najblizszy termin (nawet z adnotacja "pilne") byl na koniec tego roku. Prywatnie ogarniety temat w ciagu tygodnia, leczenie szybko wdrozone i juz wracam do zdrowia. Do konca roku to nie wiem czy byloby co
  • Odpowiedz
Samochód to lepsza opcja transportu niż zbiorkom.

@tomo1111: o ile się zgadzam z tobą we wszystkim to z tym niestety nie mogę. Polskie miasta wojewódzkie są tak #!$%@? zakorkowane że to jest przegięcie i akurat tutaj z bólem serca muszę przyznać że w godzinach 7-18 zbiorkom funkcjonuje w dużych miastach lepiej niż podróżowanie autem i jest to fakt. Zbiorkom jest tańszy i szybszy lub tak samo szybki jak auto. Na dodatek
  • Odpowiedz
@nanotecz

a doktore memcene musi mieć nierozerwalne małżeństwo bo jego p0lka leci na midela

Raczej nie leci, bo nie ma na co. Mentzen ma wielokrotnie wiekszy majatek niz Midel z tych swoich betonowych klatek jesli brac ten czynnik pod uwage i do tego biznes o rozpoznawalnosci poza Polske.

A co do nierozerwalnego malzenstwa to dlaczego niby nie moze go miec skoro ma na to ochote? Nikt nikogo nie zmusza zeby cos takiego
  • Odpowiedz
@Jakovv

ale Konfederacja? Oni to raczej kupią czołgi od Rosji.

xD wysryw z dupy już na starcie, przypomnij se lepiej kto zapraszał na wystąpienia stalinowskiego zbrodniarza i prokuratora wydającego wyroki śmierci za komuny

na poważnie, powiązania przemysłu europejskiego z USA, są dużo większe niż powiązania polski z USA. Jak masz więcej niż przeciętny fan konfederacji, zrozumiesz, jeśli nie, to przykro

Stany mają w dupie jakieś umowy, wysadzili Niemaszkom gazociąg, na który wpompowali
  • Odpowiedz