Wpis z mikrobloga

Hej!
Chciałbym wszystkim gorąco podziękować za uczestnictwo!! Miło widzieć, że tylu Polaków chce walczyć o Polskę i że faktycznie im na tej Polsce zależy!! Demokracja! Konstytucja!

Na marszu byłem razem z dziadkami, którzy są rodowitymi gdańszczanami i ku naszej uciesze zauważyliśmy jak ten marsz połączył pokolenia Polaków! Zgodnie przeciw PiS niezależnie od wieku i dzielących nas różnic. Co chwilę w tłumie zauważaliśmy znajomą twarz :D raz po raz ktoś witał się z dziadkiem, czasami nawet salutując, tu jakiś były kolega z ORMO lub ZOMO (dziadek najpierw służył w ORMO później w ZOMO), to znów ktoś z lat dawnej służby Polsce pozdrawiał babcię (była agentką SB w stoczni, funfact kiedyś mi nawet opowiadała że Popiełuszko wcale nie był taki święty) no i ja też co dosłownie kilka kroków spotykałem znajomych z marszów równości i trójmiejskiej sceny drag queen. Naprawdę można było poczuć że wszyscy Polacy to jedna rodzina! Starszy czy młodszy, chłopak, osoba niebinarna czy dziewczyna!

#pytanie #marsz4czerwca #bekazprawakow #bekazlewactwa #4konserwy #neuropa #lgbt
Pobierz
źródło: 1280px-Gay_Pride_Flag_of_Poland.svg
  • 10
Według ustawy z dnia 31 stycznia 1980 r. o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej oraz o pieczęciach państwowych[9], jest nią prostokątny płat tkaniny o barwach Rzeczypospolitej Polskiej i proporcji 5:8, umieszczony na maszcie. Zgodnie z art. 6 ust. 2 ustawy, za flagę Polski uważany jest także wariant z godłem Polski, umieszczonym pośrodku białego pasa.

@EnderWiggin: