#ukraina wiecie że przez waszych Ukraińców. Polski żołnierz dostaje 5 nabojów do treningu, hełm stalowy z 1980 roku dodatkowo musi za swoje kupić buty i mundur na Allegro #wojsko
#ukraina wiecie że przez waszych Ukraińców. Polski żołnierz dostaje 5 nabojów do treningu,
@emlo999: i tyle mu wystarczy bo Ukraińcy rozpierniczają kacapską armię a Polski żołnierz może nie przelewając krwi spokojnie doczekać do emerytury po 15 latach służby :)
@emlo999: tak, ty jesteś w armii, ale zapomniałeś napisać, że chyba rosyjskiej. Nie wiem do jakiej karnej jednostki trafiłeś, ale moi znajomi jakoś nie narzekają na brak amunicji, wyposażenia i szkoleń. Ba, nawet uważają, że jest ich za dużo
@Berkel_88: z tym mundurem to akurat nie kit. Mój kumpel mówi, że nie dostaje munduru, tylko "ekwiwalent", żeby kupić samemu. Ten ekwiwalent pokrywa jakąś 1/3 kosztu.
@emlo999: to nic. Na OSPWL Orzysz podczas ćwiczeń Anakonda chłopaki biegali trzymając razem pudło nad głową i robiąc "brrrrum brrruum", bo wszystkie czołgi oddaliśmy upaińcom żeby sobie handlowali na banderowskim olxie
@muskutanin: To coś słabo ogarniają co powinni dostać, bo hełmy kewlarowe zostały wycofane bo się data przydatności skończyła, celowników do broni dla rezerwy nie ma, a w ciągu 10 lat kupiliśmy jakieś 1k nokto/termo, więc tego nawet zawodowi nie mają, a co dopiero do ćwiczeń. W razie ogólnego powołania będziemy na tym samym poziomie co ruski mobik, może nawet patyk się znajdzie. zamiast 500 himarsów wystarczyłoby ze 100, a za resztę
#wojsko
Było gaciowego nie #!$%@?ć.
Komentarz usunięty przez moderatora
@emlo999: i tyle mu wystarczy bo Ukraińcy rozpierniczają kacapską armię a Polski żołnierz może nie przelewając krwi spokojnie doczekać do emerytury po 15 latach służby :)
@emlo999: polszczyznę masz, jakbyś podstawówki nie skończył.
Chyba nie w H&M?
dóba dóba dóba
Niezręczne pytanie, to na co prz*pie*dala mundurowkę?
xd bo odpisałem
W razie ogólnego powołania będziemy na tym samym poziomie co ruski mobik, może nawet patyk się znajdzie.
zamiast 500 himarsów wystarczyłoby ze 100, a za resztę