Wpis z mikrobloga

Byłem u dwóch okulistów i stwierdzili mi astygmatyzm na jednym oku 1,00 na drugim 0,50. Pierwsza okulistka powiedziała , że jak wada nie przeszkadza mi w codziennym życiu, to żebym sobie nie kupował okularów, druga powiedziała żebym kupił ale tylko do pracy (komputera) bo pracuje po 10-12h. Osobiście sam bym nie dostrzegł tej wady przy pracy na komputerze, ale jeszcze przed tymi wizytami miałem problem ze skurczem akomodacyjnym i ten astygmatyzm dopiero na kontrolnych wizytach mi wykryli. Jak to u was wygląda? Słyszałem że astygmatyzm pogłębia się tylko do 30 i nieznacznie? Robi się korektę laserową tak małej wady? Możecie polecić jakiegoś optyka w Krakowie? Zależy mi bardzo na jakości obsługi i opraw szkieł, cena nie gra istotnej roli.

#okulary #okulista #optyk
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maszko1996: Zdecydowanie pomagają, oprócz tego jeszcze można trochę borówek i ogólnie warzywa, owoce, ja szczególnie kwaśniejsze konsumuję. Ciekawostka, roczne spożycie na mieszkańca PL to 10kg marchewek, ja wypijam sok ze 100kg rocznie, oczywiście dzieci mniej piją bo są mniejsze itp. , ale nadal wydaje mi się, że spożycie przeciętne jest za niskie.
  • Odpowiedz