Aktywne Wpisy
Serylek +67
3 dni temu minęły 2 lata na emigracji.
Zacząłem prace w Niemczech od wolontariatu w domu kultury, ok 3. Msc. Potem 2 msc na kuchni gdzie się zwolniłem bo zaproponowali pracę na recepcji w innym bundeslandzie. Od listopada 2022 w Szwajcarii i tutaj już raczej zostanę na stałe, lepszej pensji nie dostanę nigdzie.
W Polsce bywam 2-3 tygodnie w roku i już nie potrafię się kompletnie odnaleźć, kontakt staram się trzymać ze
Zacząłem prace w Niemczech od wolontariatu w domu kultury, ok 3. Msc. Potem 2 msc na kuchni gdzie się zwolniłem bo zaproponowali pracę na recepcji w innym bundeslandzie. Od listopada 2022 w Szwajcarii i tutaj już raczej zostanę na stałe, lepszej pensji nie dostanę nigdzie.
W Polsce bywam 2-3 tygodnie w roku i już nie potrafię się kompletnie odnaleźć, kontakt staram się trzymać ze
haha123 +350
#ropa była po 120 dolarów, teraz jest po 75.
#gaz był po 340 euro, teraz jest po 30.
To samo inne surowce; drewno, zboże, stal, ceny frachtu itd.
Czy #inflacja spadła, a #ceny powróciły do dawnych wartości?
Uwielbiałem od samego początku to puste gadanie pisiorów, rządzących i niektórych wykopków, że to właśnie przez #wojna jest taka inflacja, bo surowce drogie XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Surowce staniały, energia staniała, a jak tam w sklepach koledzy? Staniało
#gaz był po 340 euro, teraz jest po 30.
To samo inne surowce; drewno, zboże, stal, ceny frachtu itd.
Czy #inflacja spadła, a #ceny powróciły do dawnych wartości?
Uwielbiałem od samego początku to puste gadanie pisiorów, rządzących i niektórych wykopków, że to właśnie przez #wojna jest taka inflacja, bo surowce drogie XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Surowce staniały, energia staniała, a jak tam w sklepach koledzy? Staniało
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#famemma